Juz nie moge sie doczekać filmu w Imaxie :) polecam iść na 3D bo inaczej ogladajac bedzie taki normalny :) widziałem zwiastun i zatkało mnie co kino 3d to 3d aż szkoda normalnie ogladać.
Ja wlasnie mam problem, poniewaz zastanawiam sie czy pojsc do heliosa na 3D, czy do Katowickiego IMAXa. Zastanawiam czy sie rozni IMAX, od wyswietlanego w heliose Dolby 3D Digital Cinema. Jak patrzylem na stronie helsiosa na temat technologii, ktora posiadaja, zastanawia mnie jedno? okulary, ktore wygladaja jak te z przed lat 90 co maja czerwono niebieskie szkielka. Odnosnie filmu, caly czas zastanawiam czy sie do ktorego kina powinienen sie wybrac by odczuc ta glebie, o ktorej wszystcy tutaj zgromadzeni na forum pisza. Pozdrawiam
Nigdy nie byłem w Heliosie na 3D, jedynie co wiem to z opowieści znajomych i rozczarowani są tą technologia heliosową. I tutaj również spotkałem sie z narzekaniem na heliosa. Ale pójdziesz sam zobaczysz i wyrobisz sobie opinie.
Pozdrawiam.
Te okulary są delikatnie zabarwione, ale to nie są stare anaglify tylko dużo bardziej zaawansowana technologia. Stare kolorowe anaglify kosztują 2 zł i można ich używać wszędzie, a jakość jest OKROPNA. Te z dolby 3d digital mają 50 warstw szkła, kosztują ok. 200 zł i bez specjalnego projektora za 400 tys. zł nie da się ich używać (nie kraść, bo w domu ich nie użyjecie!!!). Jakość jest świetna, a kolory normalne, więc nie ma tu w ogóle czego porównywać.
Pojawiają sie problemy z tym 3D w niektórych kinach, ale to wina kina. O heliosach się źle mówi, ja byłem tylko w CC i jest rewelacyjnie.
U mnie w mieście jedynym miejscem gdzie mogę obejrzeć "Avatar" w 3D jest Helios. Najbliższy IMAX- 100KM (Wawa). I teraz się zastanawiam. Czy wydać 18zł na pójście do Heliosa czy 60zł (bilet + dojazd) na IMAXa. Strasznie korci mnie jechać do IMAXa. Jak słyszałem te wszystkie opowieści o super jakości 3D, dźwięku i olbrzymim ekranie nabieram coraz większej ochoty na wyjazd. Co Wy byście mi doradzili? (pytanie do osób, które oglądały jakiś film 3D w IMAX i Helios).
Gdy sobie próbuję przypomnieć tematy, jakie tu się pojawiały na temat Heliosa, to
przychodzą mi na myśl właśnie te:
http://www.filmweb.pl/topic/1258406/film+roku+w+3D,+ale+napewno+nie+w+Helios.htm l
http://www.filmweb.pl/topic/1252881/3D+w+Helios+to+mord%C4%99ga.html
Podobno, gdzieś w Heliosie 3D jest skopane... ale nie wiem dokładnie w którym. Być
może w tych tematach ktoś to sprecyzował, ale nie mam ochoty ich teraz czytać.
Osobiście pewnie na Twoim miejscu myślałbym o podróży do IMAX'u... :P