7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822924
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Są dwie strony konfliktu: Ludzie i Na"vi. Którą stronę poprzecie?! Film jest z przesłaniem do nas że należy dbać o planetę Ziemię bo zniszczymy ją doszczętnie. Na"vi bronią Pandory przed szkodliwym wpływem postępu technicznego jak zauważmy Elfy w "Lord of the Rings". U ludzi liczy się zysk, braterstwo i dyscyplina ale chcą zniszczyć Pandorę by polepszyć stan życia na Ziemi. Która strona ma rację?

ocenił(a) film na 10

Jestem za Na'vi... W końcu bronili swojego domu;p

użytkownik usunięty
Sylvio_O

Na miejscu ludzi rozgoniłbym to całe tałatajstwo

użytkownik usunięty

Wiem że jestem bez serca :) ale liczy się ludzkość!!!!!

I nic tego nie zmieni. Dobry żołnierzyku! ;)

Mam nadzieje, ze to prowokacja, bo jesli nie to marnujesz tylko tlen swoim marnym zywotem. Przykro mi.

użytkownik usunięty
stanapril

Zapomniałeś po której stronie stoisz? Zdradziłbyś swoją rasę dla tych niebieskich ludków? Skoro tak to nie masz prawa nazywać się człowiekiem...

:)

czyli jesteś gotów w swym poświęceniu zostać "ochłapem" tak jak Jake i w dzielnie zniósłbyś stwierdzenie - niestety nie przywrócimy ci sprawności, bo już nas nie iteresujesz i masz za mało pieniędzy...

użytkownik usunięty
thengel

Co przez to rozumiesz???????
???? :/
Wypowiedz się...

napisałeś, że liczy się ludzkość, a kim dla ludzkości stał się Jake, gdy wg niej przestał być użyteczny... ochłapem - tak go nazwali

thengel

łatwo być młodym i zdrowym - ale gdy to się zmienia stajesz się OBCY

użytkownik usunięty

Tylko proszę nie myślcie, że jestem jakimś neonazistą i walczę o czystość rasy, czy jakimś imperialnym dupkiem dla którego liczy się tylko i wyłącznie kasa.

użytkownik usunięty

Ja jestem za na`vi ludzie od dawna byli nienormalni i tylko za kasą gonili czas aby ta ,,ludzkość" nareszcie otworzyła oczy i zamiast niszczyć inny świat to zaczęła naprawiać swój

ocenił(a) film na 8

Na'vi
To tak jak zniszczono Majow, Aztekow czy Indian w Ameryce, czy to co zrobiono na terenie Afryki niszczac tak wiele pieknych kultur. Ten film mi to przypomina.

Ja popieram Indian, skoro Poca-... Ups, to nie ten temat ;/

ocenił(a) film na 10

W filmie "ludzie nieba" reprezentują głównie najgorsze cechy ludzkie. Nie sposób stanąć po ich stronie. Natomiast Navi to przecież też ludzie, tylko dla odmiany oni reprezentują to co w ludziach jest piękne. Czyżbyś tego nie zrozumiał ? A mówi się że film był za prosty... jak widać nie dla każdego.

ocenił(a) film na 10

Ja zdecydowanie stanąłbym po stronie Spidermana.

/heil

ocenił(a) film na 10
Amanyar

A ciekawe, po czyjej stronie stanąłby Spider-Man. :D

ocenił(a) film na 8
Amanyar

Jestem po stronie Na'vi, ponieważ to, co mają na terenach swojej planety należy do nich, a to co my, ludzie, mamy u siebie - zmarnowaliśmy i więcej nie ma. To nie powód by niszczyć inne rasy nawet dla miliardów dolarów.

użytkownik usunięty

Lałbym ludzi ile się da i miał nadzieje zmienićsię w Na`vi jak Jake. Tylko skąd wziąć swojego Avatara?

ocenił(a) film na 10

To była oczywiście ironia, zresztą wiadomo.
Od dawna się tu nie udzielam ze względu właśnie na takie debilne tematy.

/sad