Tym razem (podobno) zrobiony bardziej pod dziciaki. Nie zmienia to faktu że (podobno;) jest w nim wiele nowych scen:
http://www.youtube.com/watch?v=RBUJiXErE6E&feature=player_embedded
Jak usłyszałem "Welcome to a place, where wonder lives and adventure rules" to przestałem oglądać :P
I masz rację, to jest zrobione pod dzieciaki, strasznie się różni od pozostałych spotów. Ale śmiech Jake'a jest w porządku, chociaż do śmiechu Neytiri nie ma porównania :)
Ale zapowiada się, że adventure naprawdę tam rules :D A zabawki też trzeba komuś sprzedać, nie oszukujmy się:) Inna sprawa, że naprawdę coraz więcej nowych scen się pojawia, mogliby pomału już stopować.
Normalny człowiek nie obejrzy wszystkich istniejących spotów i trailerów, które pojawiły się w TV...
To nie są klipy oficjalnie udostępnione w internecie, więc na razie jest OK - to nasza sprawa, że to oglądamy - ja już pomału mam dosyć, wręcz się przesyciłem tymi materiałami i mi się zaczyna robić od tego niedobrze. Jeszcze się okaże, że mi się do kina nie będzie chciało iść na najbardziej wyczekiwany przeze mnie film ;p
W końcu to spot dla Cartoon Networks...
Avatar, tak jak Star Wars, celuje także w dzieciaki.
Najprawdopodobniej będzie miał rating PG, więc osoby wyczulone na PG-13 powinny omijać Avatara szerokim łukiem ;p
Mnie również wnerwia, gdy bardziej mroczne i cięższe tematy są ekranizowane jako PG-13 (np. Wolverine, śmiercionośne ostrza i zero krwi), ale jeśli tematyka tego nie wymaga, to nie widzę problemu, by film mogły oglądać całe rodziny. Akurat Avatar to nie film, w którym prosiłoby się o flaki czy większe ilości krwi albo "fucki" co 5 minut ;p