7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822880
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Ludzie? Może Wy ten film oglądaliście na komórce?? W rozdzielczości 320x240... I z papierowymi okularkami na nosie... :)) Nie widzicie 3d? Nie widzicie efektów? Nie podoba się?? Film kręcony był kilkanaście lat.. Dopracowany w szczegółach.... a co do 3d? Może podoba Wam się 3d w bajkach i np. w Oszukać przeznaczenie.. hehe ... gdzie każdy plan jest wyraźny i nic się nie rozmywa... w Avatarze jeden plan jest wyraźny .. ten na który mamy się patrzeć... 2 kolejne są lekko rozmazane tak żeby działało to na zasadzie ludzkiego oka... Film jest rewelacyjny pod każdym wzklędem... aż nie chce się wychodzić z kina... Ciekawy, piękny, trzymający w napięciu, inny od wszystkich... Ma jeden minus ... jest za krótki :)) ale to tylko ograniczenie IMAX'a ... Nie mógł być dłuższy... Wersja reżyserska będzie pewnie miała z 5 godzin :D hehe. HIT pod każdym względem roku 2009!! Zobaczycie ile nagród dostanie... :P

michal_poland8

Nie był kręcony 12 lat, pomysł powstał gdzieś około lat temu a zdjęcia rozpoczęły się w 2007 :)
Nie przetłumaczysz tym co nie chcą aby było im przetłumaczone. Niestety nie wszystkie klapki z oczu da się ściągnąć. Zawsze komuś coś się nie będzie podobać. Dla tych którym film będzie się podobać będzie to niezrozumiałe :) no bo tak szczerze jak ktoś piszę, że film pod względem muzyki czy efektów 3D był słaby to mnie też krew zalewa i zadaję sobie pytanie. Czy gość który to piszę oglądał jakąś wersję kinową w domu na monitorku, gdzie dźwięk był słaby i obraz beznadziejny :)

ocenił(a) film na 8
michal_poland8

Tak. Ja oglądałem na noki 3210