Zajebisty kawał zajebistej fantastyki się zapowiada. I pomyśleć, że wcześniej na film uwagi nie zwracałem.
Cholera, nie mogę się już doczekać... im bliżej - tym gorzej! Ale jestem na 99,9% pewna, że się nie rozczaruję. W końcu to Cameron.
no właśnie ja się boję, że się zawiodę, a wtedy będzie straszna załamka, przy takich oczekiwaniach ;/
Niektórzy już się rozczarowali, np. djtechnobyte:
12 października 2007
"Do tego tematu jeszcze wrócimy za 2 lata, ale już teraz na 100%-
-mogę powiedzieć - najlepszy film w historii kina! Nieprzypadkowo dostał oscary we wszystkich najważniejszych kategoriach, jak również złotą palmę w cannes i wiele innych nagród James Cameron ponownie królem swiata!!!!"
22 sierpnia 2009
"Trailer rozczarowuje - film wygląda jak final fantasy sprzed 10 lat - amatorska i nędzna grafika komputerowa. ruch postaci bardzo sztuczny. Czy przpadkiem nie przesadzili z efektami i zamierzeniami co do filmu generalnie? Tyle efektów, że już kasy zabrakło na dopracowanie szczegółów. Efekty powinny być wisienką na torcie i przyprawiać film a nie go tworzyć. Ale z drugiej strony 300 było w całości na komputerze i wyglądało realistyczniej, nie mówiec już o Terminatorze Salvation i Transformers, gdzie wogóle nie dało się dostrzec różnicy...
Może tyle kasy poszło na grafikę 3D, ż już trzeba było wszystko inne uprościć....
Sama wizja świada Pandory dziecinna i naiwna.
To powinien być brutalny mroczny dramat sci-fi a nie film dla dzieci - a już widze,że takim będzie
;("
P.S.: niezły z niego jasnowidz :P
Przyznam, że po pierwszym obejrzeniu teasera sam sobie zakląłem, ale potem już było tylko lepiej (trzeba było się przestawić z oczekiwanego fotorealizmu na jego brak, winien temu jest chyba Cameron, bo to on mówił o "nieodróżnialnych postaciach cyfrowych od prawdziwych"(!?)). Trailer dał nową nadzieję, a 4-minutowy klip z Thanatorem na nowo rozpalił moje oczekiwania do maksimum :D