7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822880
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Nie chcę krytykować filmu bo mi się podobał, ale ta wysoka ocena jest jednak trochę na wyrost. Film ma rzeczywiście niespotykane dotychczas efekty specjalne (a wraz z 3D wbija w fotel), ale jeżeli chodzi o fabułę i grę aktorską to spodziewałem się czegoś lepszego (nie mówię że jest beznadziejnie ale zawsze mogło być o niebo lepiej). Film z pewnością zgarnie około 4 oskary, ale Titanica czy Ben Hura nie pobije ;). 3D robi OGROMNE WRAŻENIE. Chcę teraz obejrzeć film w normalnej wersji i go sobie zrecenzować. Ogólna ocena filmu to 9/10. Film na pewno wpisze się w historię kina, ale sądzę że nie zasługuje na aż tak wysoką pozycję! DRODZY KINOMANI efekty specjalne robią wrażenie ale to jednak nie wszystko!

Jackobek

Czy to naprawdę takie ważne , jaką pozycje i ocenę ma film .
Czy jak ocena łaczna wyniesie 9,5 to wrażenie z tego filmu będą inne , niż gdyby wynosiła np. 6,5 ?

Zresztą oceny nie tyle świadczą o jakości filmu , co wrażeniu jakie film wywarł na widzach . A każdy , postrzega to inaczej dla siebie .

Oczywiście nie licząc napinaczy czy ignorantów , którzy dla zasady - czyli g*wno ich obchodzi film , ale warto się powygłupiać - rzucają 10 lub 1 . Choć w tym przypadku , ci drudzy są akurat bardziej widoczni ;)

ocenił(a) film na 7
Jackobek

Skoro więc już o ocenach, osobiście dałem 8, czyli w mojej starannie
przemyślanej, oczywiście, skali bardzo dużo.
Gra aktorów: 5,5
Efekty: 10
Muzyka: 8
Fabuła: 6,5
Zdjęcia: 10
+
przeniesienie wyobraźni ludzkiej na duży ekran w taki sposób, że nie sposób
(nie licząc dosłownie kilku detali)uświadomić sobie, że coś podobnego nie
istnieje naprawdę. Film wciąga do środka zupełnie, niekoniecznie od
pierwszych chwil, ale na pewno;)Czyli, jedno z najważniejszych zadań kina,
oszukanie widza, spełnione zostało 10/10;)
Oszukałeś mnie Pan, Panie Reżyserzu i za to wielki ukłon!;)