Nie chcę krytykować filmu bo mi się podobał, ale ta wysoka ocena jest jednak trochę na wyrost. Film ma rzeczywiście niespotykane dotychczas efekty specjalne (a wraz z 3D wbija w fotel), ale jeżeli chodzi o fabułę i grę aktorską to spodziewałem się czegoś lepszego (nie mówię że jest beznadziejnie ale zawsze mogło być o niebo lepiej). Film z pewnością zgarnie około 4 oskary, ale Titanica czy Ben Hura nie pobije ;). 3D robi OGROMNE WRAŻENIE. Chcę teraz obejrzeć film w normalnej wersji i go sobie zrecenzować. Ogólna ocena filmu to 9/10. Film na pewno wpisze się w historię kina, ale sądzę że nie zasługuje na aż tak wysoką pozycję! DRODZY KINOMANI efekty specjalne robią wrażenie ale to jednak nie wszystko!
Czy to naprawdę takie ważne , jaką pozycje i ocenę ma film .
Czy jak ocena łaczna wyniesie 9,5 to wrażenie z tego filmu będą inne , niż gdyby wynosiła np. 6,5 ?
Zresztą oceny nie tyle świadczą o jakości filmu , co wrażeniu jakie film wywarł na widzach . A każdy , postrzega to inaczej dla siebie .
Oczywiście nie licząc napinaczy czy ignorantów , którzy dla zasady - czyli g*wno ich obchodzi film , ale warto się powygłupiać - rzucają 10 lub 1 . Choć w tym przypadku , ci drudzy są akurat bardziej widoczni ;)
Skoro więc już o ocenach, osobiście dałem 8, czyli w mojej starannie
przemyślanej, oczywiście, skali bardzo dużo.
Gra aktorów: 5,5
Efekty: 10
Muzyka: 8
Fabuła: 6,5
Zdjęcia: 10
+
przeniesienie wyobraźni ludzkiej na duży ekran w taki sposób, że nie sposób
(nie licząc dosłownie kilku detali)uświadomić sobie, że coś podobnego nie
istnieje naprawdę. Film wciąga do środka zupełnie, niekoniecznie od
pierwszych chwil, ale na pewno;)Czyli, jedno z najważniejszych zadań kina,
oszukanie widza, spełnione zostało 10/10;)
Oszukałeś mnie Pan, Panie Reżyserzu i za to wielki ukłon!;)