7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823400
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

ludzie się nim za dużo podniecają, mówią jaki to on piękny i w ogóle. Pamięta ktoś jeszcze zeszłoroczny hicior WALL-E, podobnież z nim było, też nawet w pierwszej dziesiątce był a teraz już 180 gryzie, z Avatarem będzie podobnie bo nie jest to film, który może na stale odcisnąć swe piętno na światowym kinie. To po prostu zwykły hit, o którym za rok mało kto będzie pamiętał. Film b.dobry niezła fabuła, pięknie przedstawiony świat, fenomenalne efekty specjalne, świetnie się ogląda ale nic po za tym. To nie Forrest Gump, Lot nad kukułczym gniazdem czy Ojciec Chrzestny itp. które po tylu latach nadal zdobywają uznanie i szacunek wśród wielu ludzi. Miałem o nim gorsze zdanie póki go nie obejrzałem, film mi się spodobał ale i tak to tylko film zrobiony by ucieszyć oczy widza, a nie duszę. Pewnie i tak zagorzali fani zaraz mnie zbluzgają, dla uwagi ja przynajmniej nieco bardziej rozpisałem swoją opinię o filmie, a nie jak to niektórzy idioci od razu napiszą "dno", "shit" i tyle w temacie.

ocenił(a) film na 9
Pablo1919

heheh... wiesz co kiedyś robiono z fałszywymi prorokami? :P

jestem zagorzałym fanem
cieszę się że Cameron wykorzystał potencjał komputerów.
- ale mam nadzieję że Avatar to dopiero początek takiego kina (3D)

że filmów wartych obejrzenia będzie jeszcze więcej... :)

użytkownik usunięty
Pablo1919

To chyba oczywiste, że Avatara nikt nie będzie porównywał do filmów wymienionych przez Ciebie. Pytanie, czy zdetronizuje produkcje takie jak Matrix, Władaca Pierscieni, czy Gwiezdne Wojny (pierwszą serię). Współczesne mu blockbustery typu Transformers 2 nie mają z nim szans. Nie porównuj skoków narciarskich do łyżwiarstwa figurowego.

ocenił(a) film na 6

No może i źle zrobiłem porównując go do tych filmów. Wg. mnie Avatar ma jednak bardzo spore szanse na zdetronizowanie Matrixa czy też Gwiezdnych Wojen, a Transformersów to racze też nie warto do Avatara porównywać bo on dosłownie miażdży podukcje typu Transformers, ale czy pokona Gwiezdne Wojny będziemy mogli to stwierdzić dopiero za parę lat, ale chyba myślę że tak skoro planuje się kontynuację Avatara.