7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822880
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Myślę drogie Panie i Panowie, że umknął nam jeszcze jeden przekaz płynący z Avatara, jeszcze jeden jakże oczywisty fakt. Otóż Avatar można rozpatrywać również jako walkę z trolami! Zły wojak to nic innego jak pokazana postać typowego trola. Zapatrzony w jeden punkt nie zauważa świata poza nim. Niszczyć zamiast tworzyć. Nie nie, nie porównam ludzi do tych co filmu nie lubią a obcych do fanów. Na'vi to niejako osoby wypowiadające się bez bluzgania i obrażania obstawiające na swoim, nie ważne czy to na plus czy minus dla filmu. Natomiast nasz marins, główny bohater filmu jest osobą która w pewnym momencie zmienia strony... takich osób tu nie ma :D! I tu właśnie Cameron poległ na całej linii. Nie wpasował się w moją wizję Avatara, nie mogę więc go ocenić tak jak powinienem. Czego innego się spodziewałem.

ocenił(a) film na 8
spam100

Dobre :D

Ale żeby marines/troll zmienił strony , potrzebuje jakiejś księżniczki(analogicznie trollice potrzebują księcią) . Ciekawe . Jedny zdaniem :

Make love , not war !

spam100

kolega tylko nie zauważył że trolle są po obu stronach barykady a to ma się nijak do filmu

ocenił(a) film na 9
thengel

Ależ zauważyłem, tylko Ty nie zrozumiałeś podziału. Ja nie dzielę na:
ludzi - osoby nie lubiące filmu,
Na'vi - osoby lubiące film
tylko na:
ludzie - trole
Na'vi - osoby "normalne"

Barykada jest więc między trolami i nie trolami a nie między osobami lubiącymi i nie lubiącymi. Myślę, że rozwiałem Twoje wątpliwości :)

spam100

jeśli taki podział widzisz to muszę Ciebie zmartwić, prze ten czas co jestem widziałem jak sporo osób porzuca trolling pozostając na portalu - po prostu wyrastają z tego ;) oczywiście jeden film tego nie zmieni

ocenił(a) film na 9
thengel

Hehe to na plus! :D Może jednak Cameron wpasował się w moją wizję Avatara :P i dla tego daję mu 9/10 ;)!

ocenił(a) film na 8
thengel

Navi - to ludzie któym film sie podobał lub nie podobał , ale potrafią rozmawiać o tym na poziomie , w duchu tolerancji i sympatii ( wiem brzmi hipisowsko )

Wojacy - trolle ; fani i haterzy , którzy zamieniajacy każda rozmowę w pyskówke .