Zaraz będzie na pierwszym miejscu i tam powinien pozostac.Bo film jest wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju.Oczywiście zawsze się znajdą osoby co będą go krytykowac i dawac niskie oceny powiem wam jedno nic wam to nie da hehe.Naprawdę film wciąga i pochłania cię ,sprawia że chciałbyś byc częścią tego świata i nie budzic się do obecnego ponurego świata! ! !
E, wiesz, wiele jest filmów wyjątkowych i jedynych w swoim rodzaju, owszem, Avatar do nich należy, ale nie zasługuje na #1, bo fabuła bądź co bądź jest powtórką z przeszłości.
Wróciłam właśnie z kina i powiem, że bardzo ale to bardzo mi się podoba... Może będę musiała troszeczkę poczekać żeby ocenić go już na chłodno, bez emocji ale jak na razie jestem urzeczona;)
Zupełnie zgadzam się z Autorem tematu. Niech Avatar zajmuje pierwsze miejsca na listach wszechczasów, Kupicha zostanie prezydentem Ameryki, a Nigeria największym producentem sprzętu cyfrowego. Może kiedy świat tak mocno stanie na głowie, gatunek ludzki wyginie i świat po raz kolejny zostanie uratowany :)
Nie pozwolą na to anty-fani filmu, którzy chcą zwać się ''krytykami i znawcami kina'' (będąc jedynie sztywniakami nastawionymi do wszystkiego an NIE).
Dziś możemy zaobserwować że ta banda fanatyków nachalnie zaczeła dawać filmowi 1/10 co jest dziecinne i niepoważne (ci sami ''krytycy'' wczoraj pisali ze są DOJRZAŁYMI ODBIORCAMI KINEMATOGRAFII). Ocena filmu spadła przez ostatnie godziny. Tak więc jutro już nie bedzie na drugim miejscu, bo lista jest aktualizowana co dobę.
Racja w 100% ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy za jakieś 10 lub 20 lat nikt nie będzie pamiętać avatara powstanie nowy super film ale nie chcę żeby tak się stało:(
Nie chcę krytykować filmu bo mi się podobał, ale ta wysoka ocena jest jednak trochę na wyrost. Film ma rzeczywiście niespotykane dotychczas efekty specjalne (a wraz z 3D wbija w fotel), ale jeżeli chodzi o fabułę i grę aktorską to spodziewałem się czegoś lepszego (nie mówię że jest beznadziejnie ale zawsze mogło być o niebo lepiej). Film z pewnością zgarnie około 4 oskary, ale Titanica czy Ben Hura nie pobije ;). 3D robi OGROMNE WRAŻENIE. Chcę teraz obejrzeć film w normalnej wersji i go sobie zrecenzować. Ogólna ocena filmu to 9/10. Film na pewno wpisze się w historię kina, ale sądzę że nie zasługuje na aż tak wysoką pozycję! DRODZY KINOMANI efekty specjalne robią wrażenie ale to jednak nie wszystko!