7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822839
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

UWAGA UWAGA UWAGA! BĘDZIE SPOILER! JEŚLI NIE LUBI ZDRADZANIA FABUŁY TO PROSZĘ TU NIE ZAGLĄDAĆ!!!

No więc pytanie: po co ta cała walka, przeganianie ludzi itp? Tryumf tej kiciowatej (bo przypominali mi koty) rasy (wiem, że nazwa nie była długa, ale i tak nie pamiętam jak się nazywali) jest tylko tymaczasowy. Gdy niedobitki ludzi wrócą na Ziemię, zbiorą jeszcze większą armię, lepiej uzbrojoną, z jakimś planem i całkowicie podbiją Pandorę. Ten surowiec jest zbyt cenny, żeby ludzie tak łatwo odpuścili.
Więc przykro mi, ale nie cieszcie się. Wszystko i tak źle się skończy.

Jakub1

ty democie ;//
musisz mi niszczyć radość z zanurzenia się w magicznym świecie Pandory? ;|

ocenił(a) film na 7
cleo1512

Przykro mi, ale ostrzegałem, że będzie zdradzana fabuła.

Jakub1

znam fabułę bo film oglądałam (do tego dzisiaj)ale zmieniłeś moją radość ze zwycięstwa w bolesny smutek i troskę o przyszłość

ocenił(a) film na 7
cleo1512

No w sumie masz rację, przepraszam. Ale film może jednak zmusić do myślenia, np. co będzie potem lub co by było gdyby...

Jakub1

mi się wydaje że na'vi dalej będą łączyć klany aż zjednoczą całą planetę , to nie wydaje mi się żeby ludziom było łatwo ich podbić :)

ocenił(a) film na 7
kokon303

To oczywiste, że będą się dalej jednoczyć, ale jednak mają zbyt słabą technologię, żeby sprostać ludziom.

ocenił(a) film na 8
kokon303

5-6 atomówek i ani jeden kot się nie ostanie. A unobtanium się ostanie.

Niestety, sequel albo będzie poprawny logicznie albo dłuższy niż 15 minut.

Jakub1

zobaczymy jak to bedzie w czesci 2 ;) podejrzewam podobny scenariusz ;)

samurajgrzes

Oj chyba nie będzie części drugiej? Drugie części są z reguły gorsze od pierwszych, ale z chęcią bym na takową poszedł :)

Crusier

Aj napisałem że chyba nie będzie a nie zapytałem się wujka Google o hasło "Avatar 2" Będzie! ^^

Jakub1

Będzie jak zwykle - indianie do rezerwatów. A właściwie niedobitki indian. Niestety.

Tak więc masz rację. Nasza rasa zwycięży. A co za tym idzie - zło zatryumfuje. Kolejne "niestety".

pozdrawaiam
PROZAiC

PS. Na'vi. Nieco szacunku (nawet dla wymyślonej rasy).

ocenił(a) film na 7
prozaic

No wiem, że należy się szacunek, ale oglądałem to w kinie, a po kinie jakoś nigdy nie zapamiętuję nazw własnych itp.
Również pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Jakub1

ludzie spokojnie mogą wrócić z bronią biologiczną wymierzoną w na'vi (jakimś wirusem sztucznym czy coś). nie muszą nawet niszczyć innych gatunków.