Jak myślicie, kiedy będzie? Osobiście mam nadzieję, że Cameron uraczy nas tym razem bardziej rozbudowaną fabułą. Akcja musi rozgrywać się oczywiście na Pandorze, może wróci w jakiś sposób sklonowany Quaritch? ;) Chciałbym też dowiedzieć się więcej o pozostałych klanach Na'vi, może jakaś ekspansja pozostałej ludzkości ze zniszczonej Ziemii? ;)
Kiedy będzie? Zwykle na kolejną część jakiegoś filmu czeka się 2-3 lata, ale nie wiem ile potrwa produkcja przy dwójce (o ile powstanie). Przy jedynce trwała dłuuuuuuuuuuuuugooooooooooooooooo.
przy 2 potrwa juz krocej i pewnie bedzie wiecej bitew i mniej zachwycania sie efektami.
Ja obstawiam koniec 2011 roku, podobnie jak teraz na premiere światową może zostać wybrany okres przedświąteczny. Na pewno pieniądze sie znajda a Cameron pozostawil sobie miejsce na kontynuacje, wiec nic nie stoi na przeszkodzie... ;)
Mam nadzieję, że ktoś mu tłumaczy te filmwebowskie komentarze i weźmie sobie do serca powszechne ubolewanie nad fabułą :)
po 1 fabula nie byla zła. po drugie jedynka to bylo swoiste intro wlasnie do 2 i 3 czesci. Pandora musiala byc ukazana w calej okazalosci.
Ja nie uważam, że fabuła jest zła. Dla mnie jest niezła, jednak przy takiej produkcji i od takiego reżysera oczekiwałem czegoś więcej