7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822360
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Mam pomysł, aby sprawdzić czy postacie na'vi i avatarów, a dokładnie Neytri i Jake'a Avatara, są fotorealistyczne, sam mam zamiar takie coś zrobić, ale czy ktoś może znaleść screen z filmu z avatarem, oraz zdjęcie sam worthingtona gdzie obaj byliby w tej samej pozycji a następnie, przerobić zdjęcie Sam'a tak aby wyglądał jak avatar, i to samo zrobić z Neytri. Więc ktoś chętny aby coś takiego zrobić??? Jak myślicie a może jest w filmie jakaś ukryta scena gdzie nie ma komputerowego avatara tylko Sam Worthington w charakteryzacji??? Czeekam na odpowiedzi, i dzięki z góry jeśli ktoś byłby chętny na taki photoshop...

ocenił(a) film na 6
gohan263

he, czemu nikt nie odpisuje??? przecież to nie prowokacja, ja sam nad czymś takim pracuje, bo przecież ktoś może zagrać avatara, a później nałożyć efekty większych oczu tak jak na końcu district 9...

gohan263

Zgodnie z zasadą brzytwy Ockhama widocznie nikt nie jest chętny, żeby coś takiego zrobić :)

gohan263

Modele w wersji Na'vi aktorów chyba nie pochodzą ze skanera 3D, prawdopodobnie nie skanowano aktorów żeby uzyskać wygląd Avatara Jake'a czy Neytiri jako pełne ich odzwierciedlenie, bo nie to było celem. Takie rzeczy się robi w filmach typu Matrix, by dodać cyfrowych kaskaderów (fatalny przykład z Balde 2 zamieściłem na moim blogu)

Neytiri powstała w palcach artysty, który ulepił ją z gliny, a wzorował się m.in na aktorce Q'Orianka Kilcher, która niedawno grała Pocahontas(!!!), więc jej podobieństwo do Zoe Saldany jest głównie sugestywne, chociaż podejrzewam, że w rzeczywistości jednak jej wygląd miał wpływ na model Neytiri, bo to widać.
Avatar Jake'a prawdopodobnie pochodzi od jego brata (chyba nawet nie bliźniaka).

Inna sprawa, że są zmiany anatomiczne typu inne, kocie oczy, kocie uszy, tygrysie nosy i zmodyfikowany kształt czaszki (widać wyraźnie w ostatnim ujęciu Teaser Trailera, że czaszka Neytiri ma trochę bardziej zwierzęcy kształt), dlatego też nie wiem co byś chciał dowodzić przerabianiem fotek ;p

Jako ciekawostkę dodam, że Cameron powiedział artyście, by Neytiri wyglądała tak, żeby widzowie mieli ochotę ją przelecieć...
("he said something to the effect of...the audience has to want to fuck her")

ocenił(a) film na 6
Kazioo

Nie sądzę że się nie wzorowali bo ja widze podobieństwo w avatarach jake'a jego kumpla i sygney w. oraz neytri na you tube jest multum takich filmików z porównaniem wyglądu i zachowaniu, między innymi uśmiechu jake'a i jego avatara...

gohan263

Wiem, bo sam jestem autorem filmiku, który wymieniasz na końcu xD