Powiem a raczej napiszę krótko... szkoda mi tych wszystkich którzy tak mieszają ten film, na szczęście ja nie mam tej przypadłości że podoba mi się 5-10% projekcji filmowych przynajmniej nie muszę w co drugim filmie czepiać się wszystkiego co możliwe i filmy które wybieram w 80% podobają mi się. 

!!!!!AVATAR!!!!! FILM GENIALNY 10/10 to mało, wart każdej kasy idę 2 raz bo po raz 1 w życiu film żarł moje emocje bawił się nimi , nie chciałem końca i w sumie nie dziwię się, że Jake wybrał Pandorę, Picasso + Van Gogh + Salvador Dali na Ruchomym Ekranie... Poezja... FILM EPICKI zresztą opisać się go nie da, jak to rzekł Jake OUTSTANDING!!!! Cameron widocznie już wtedy wiedział....You Should see Your Faces :)
ja mogę tylko napisać: coś wspaniałego!! nie zamierzałam iść na ten film, zostałam wyciągnięta przez znajomych i po stokroć im za to dziękuję :)
dokładnie ten świat, niesamowity - szkoda troszkę że w sumie podobny do naszego, ale i tak niesamowity - NIESAMOWITY. Wciągnął mnie w pełni!
a dla wszystkich sceptycznych... wiadomo, że są różne gusta i nie każdemu się spodoba ale weźcie pod uwagę ilu ludzi jest zachwyconych, dawno żaden film tak nie poruszył, a to coś chyba znaczy :)
ludzie głównie krytykują za brak wyszukanej fabuły, ale ona w tym filmie ma być tylko tłem dla całej reszty. Cameron poszedł w zupełnie innym kierunku...dla mnie pokazany przez niego świat jest genialny, oglądało się to niesamowicie...Outstanding :D:D
Powiem krótko: MEGA CZAD! Film widziałem 10 godzin temu i jeszcze jestem pod wrażeniem. Cameron jest Wizjonerem przez duże W. Drugi seans się szykuje:) Oczywiście tylko 3d.
Jeszcze zaden nie urodzil sie taki zeby dogodzil kazdemu.Kazdy kto wybiera sie do kina ma poprostu rozne oczekiwania wobec filmu.Jedni chca plakac, drudzy zachwycac sie efektami albo wspaniala fabula. 
JA mam zdanie takie. 
Film jest dla mnie dobry jesli wychodzac z kina gadam o nim z kumplami pol dnia i zachwycamy sie nim.Kiedy kladac sie spac zaczynam sobie wyobrazac sceny ktore widzialem .Utozsamiam sie z nimi i wymyslam rozne zakonczenia..To film jest dobry i zasluguje na ta 10:)..Idac na ten mam zamiar zobaczyc wspaniale efekty.I nie oczekuje od niego niczego wiecej:).Jak bede mial ochote na jakas zawiła fabułe to sobie obejrze zbuntowanego anioła:D.
W pełni się zgadzam z wami, kto idzie 2 raz na AVATARA?? Ja już nie mogę się doczekać ale niestety miejsc dobrych brak jak na razie :(