7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822880
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Tylko nie to !!

ocenił(a) film na 10

Cameron chcę stworzyć drugą część?! Tylko nie to! Mam cichą nadzieję, że to co twierdzi FilmWeb i inne internetowe informację są nieprawdą! Po co rozpieprzyć coś co jest naprawdę dobre?!

kamilo26

Cameron już nie jednokrotnie udowodnił, że potrafi zrobić kontynuację lepszą od poprzednika. Dla mnie nie ma się o co martwić.

ocenił(a) film na 8
kamilo26

Mam podobne obawy, ale wtedy przypominam sobie Terminatora :)

Raz stworzył lepszy sequel, to czemu nie miałby zrobić tego znowu ;)

użytkownik usunięty
kamilo26

Spokojnie. Nie powinien tego zepsuć czego przykładem jest Terminator.

ocenił(a) film na 6

Tym bardziej, że przy tej historii chyba od razu zaplanował wszystkie trzy części.

Nie twierdzę, że dwójka mi się spodoba, a jedynie że będzie na podobnym poziomie co Avatar.

użytkownik usunięty
Czerny

Moze będzie na lepszym poziomie fabularnym, ale wątpię by przebił pierwszą część ponieważ wiemy już czego się spodziewać pod tym świecie, rasie, postaciach itp. Tak więc przy drugiej części nie będzie tego efektu zaskoczenia i kontrowersji, jednak może mimo to i będzie lepsza. :)

ocenił(a) film na 9
kamilo26

byłby debilem gdyby nie zrobił kontynuacji takiego kasowego strzału w
dziesiątkę...

ocenił(a) film na 1
kamilo26

Czym spowodowane jest to zdziwienie, biznes się kręci to i będą kontynuacje :)

ocenił(a) film na 10
kamilo26

Wiem potrafi robić naprawdę dobre kontynuację. Ale powiedzcie co on może dodać? Wojnę pomiędzy Na'vi a ludźmi? Wiadomo jak ona się skończy. Wprowadził nas w tak piękny świat, a teraz może to zepsuć i tego się obawiam.

użytkownik usunięty
kamilo26

Niekoniecznie wojnę. Moze powstać nowy wątek. Cameron zaznaczył ze druga część może dziać się poza Pandorą, w cąłym Alpha Centauri, tak więc może jeszcze jakaś inna obca cywilizacja? Ludzie jednoczą się z Na'vi by pokonać nowe zagrożenie? Możliwości na scenariusz jest dużo.

ocenił(a) film na 10
kamilo26

Nie mogę się doczekać drugiej części! Cameron powinien ich stworzyć znacznie więcej - tak jak mówił ( każdy film to jeden akt )

ocenił(a) film na 10
Cichy24

Ale z tego nie można zrobić serialu zrozum! Zrzednie ci mina jak zobaczysz zepsutą i już wcale nie smaczną kontynuację! Bo ten świat już poznaliśmy i zauroczyliśmy się w nim. Cameron ma chyba na celu zrobienie z "Avatara" film "Transformers".

ocenił(a) film na 10
kamilo26

Mala trylogia moglaby powstac. Czekam ze zniecierpliwieniem na dvd!

ocenił(a) film na 10
kamilo26

terminator i alien oczywiscie. Przeciez Aliens byl dobrym filmem!! Szkoda ze Camron nie napisal Osmego Pasazera NOstromo

ocenił(a) film na 9
szymon_k_1995

Ja wolę się tak nie napalać na sequel, bo mogę się bardzo nie mile rozczarować... a jeśli zrobią kolejna cześci na nowej planecie to będzie dosyć do dupy, bo niby co tam ma się dać... kolejni navi tylko zieloni?