Cameron chcę stworzyć drugą część?! Tylko nie to! Mam cichą nadzieję, że to co twierdzi FilmWeb i inne internetowe informację są nieprawdą! Po co rozpieprzyć coś co jest naprawdę dobre?!
Cameron już nie jednokrotnie udowodnił, że potrafi zrobić kontynuację lepszą od poprzednika. Dla mnie nie ma się o co martwić.
Mam podobne obawy, ale wtedy przypominam sobie Terminatora :)
Raz stworzył lepszy sequel, to czemu nie miałby zrobić tego znowu ;)
Tym bardziej, że przy tej historii chyba od razu zaplanował wszystkie trzy części.
Nie twierdzę, że dwójka mi się spodoba, a jedynie że będzie na podobnym poziomie co Avatar.
Moze będzie na lepszym poziomie fabularnym, ale wątpię by przebił pierwszą część ponieważ wiemy już czego się spodziewać pod tym świecie, rasie, postaciach itp. Tak więc przy drugiej części nie będzie tego efektu zaskoczenia i kontrowersji, jednak może mimo to i będzie lepsza. :)
byłby debilem gdyby nie zrobił kontynuacji takiego kasowego strzału w
dziesiątkę...
Wiem potrafi robić naprawdę dobre kontynuację. Ale powiedzcie co on może dodać? Wojnę pomiędzy Na'vi a ludźmi? Wiadomo jak ona się skończy. Wprowadził nas w tak piękny świat, a teraz może to zepsuć i tego się obawiam.
Niekoniecznie wojnę. Moze powstać nowy wątek. Cameron zaznaczył ze druga część może dziać się poza Pandorą, w cąłym Alpha Centauri, tak więc może jeszcze jakaś inna obca cywilizacja? Ludzie jednoczą się z Na'vi by pokonać nowe zagrożenie? Możliwości na scenariusz jest dużo.
Nie mogę się doczekać drugiej części! Cameron powinien ich stworzyć znacznie więcej - tak jak mówił ( każdy film to jeden akt )
Ale z tego nie można zrobić serialu zrozum! Zrzednie ci mina jak zobaczysz zepsutą i już wcale nie smaczną kontynuację! Bo ten świat już poznaliśmy i zauroczyliśmy się w nim. Cameron ma chyba na celu zrobienie z "Avatara" film "Transformers".
terminator i alien oczywiscie. Przeciez Aliens byl dobrym filmem!! Szkoda ze Camron nie napisal Osmego Pasazera NOstromo