Witam wszystkich, którzy tak jak Ja nie mogli lub wciąz nie mogą sie doczekać tego filmu i tak jak Ja chcieliby sie dowiedziec czegos wiecej zanim go zobacza.Dla jasności mieszkam w Edinburgu wiec juz wczoraj mozna bylo go zobaczyc o 22:00. Niestety nie miałem tej przyjemności bo pracowałem, ale za to wybrałem się dzisiaj na pierwszy seans o 12:00. I powiem szczerze,że wogóle sie nie zawiodłem!! Film jest po prostu rewelacyjny!!! Zaczynając od fabuły- jest na prawde ponadczasowa: walka dobra ze złem,miłość,szukanie szcześcia i swojego miejsca na świecie. Wielokrotne juz porównanie do "Pocahontas" są jak najbardziej trafne. Mamy wiec plemie, tubylców, ktorzy bardzo przypominaja Indian-zycie zgodnie z natura, polowanie z łukiem, szacunek do zwierzat itd. , natomiast z drugiej strony ludzie, cywilizacja -czyli dążenie do rozwoju technologii, posiadania coraz wiecej dóbr, niedbanie o srodowisko itd. Co byśćie wybrali...? Wracając jednak do filmu-James Cameron stworzył całkowicie nowy, fascynujący i piekny swiat. Do tego wszystkiego dochodzi efekt 3D. Prawdziwa uczta dla oczu i uszu. Naprawde polecam ten film wszystkim w kazdym wieku.
Po seansie kupiłem bilet na drugi seans o 19:00:))) Także za 2,5 godziny ide jeszcze raz!! Pozdrawiam jeszcze raz. Mam nadzieję, ze moja wypowiedz badzie choc troche wartosciowa dla milosników kina!Pozdrawiam