7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822709
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Film zadowolił mnie w 100%. Rozrywka przez wielkie "R".
Na pewno trafi do mojej domowej kinoteki.
Malkontenci zarzucają obrazowi płytką fabułę, owszem jest taka, jednak w moich oczach jest to raczej plus niż minus. Wprowadzenie jakiegoś bardziej skomplikowanego wątku czy nawet całego scenariusza niekoniecznie wyszłoby na plus Avatarowi.

Nie wiem ile prawdy jest w zapowiedziach J.Camerona o nakręceniu dalszych części. Możliwe że w nich J.C. zawrze jakieś poważniejsze przesłanie ku uciesze dzisiejszych niezadowolonych. Taki rozwój wydarzeń byłby nawet prawdopodobny - Avatar zarabia krocie, więc J.C. dostaje wolną ręke.

Sam nie wiem czy chciałbym zobaczyć kolejne częsci. Chyba nie, przedstawiona historia jest spójna, z drugiej strony zobaczyć jeszcze raz świat Pandory... ehh

daber

gdzie wyczytałes ze ma byc kontynuacja?

ocenił(a) film na 8
BAT_filmaniak

Tak jak pisałem - są to plotki o tym że J.C. ma pomysły na kolejne częsci. Ile w tym prawdy - nie mam pojęcia

ocenił(a) film na 10
daber

genialny film jak dla mnie , wiadomo rzecz gusty ale jesli chodzi o moja prywatna opinie to najlepszy film od kilku dobrych lat....

ocenił(a) film na 10
daber

Avatar to najpiekniejszy film jaki miałem okazję widzieć w ciągu ostatnich kilku lat !