7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822360
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Zabawki z niezwykle oczekiwanego hitu końca roku, czyli "Avatara" Jamesa Camerona trafią do zestawów Happy Meal w McDonald's, a także na puszki Coca-Coli Zero. Serię figurek przygotuje firma Mattel, a będą one wyjątkowe, ponieważ powstaną w nowoczesnej technologii.

Linia zabawek to wciąż jedno z najskuteczniejszych narzędzi promocyjnych, ponieważ dzieci są naprawdę wdzięcznymi odbiorcami. Tym ciekawsza wydaje się propozycja związana z premierą "Avatara". Zabawki zrobione na tę okoliczność posiadać będą możliwość wchodzenia w interakcję z człowiekiem. Do klasycznych figurek twórcy dołączą specjalne czytniki, które po podłożeniu ich pod kamerę internetową, wygenerują hologram zabawki. Ta będzie strzelać poruszać się, a nawet zapuszczać się na wycieczki poza przestrzeń, w której powstała.

Zródło http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=60746

ocenił(a) film na 10

A tu przykładowa prezentacja:

http://www.youtube.com/watch?v=7JWk_JIE3Ow

Muszę przyznać, że interesujące... *.*

ocenił(a) film na 5
LukeR87

Ja widzialem jeszcze w Empire takie gumowe laleczki. No i jeszcze beda zeszyty na okladki zeszytow dla gimnazjalistek, nie? :)

ocenił(a) film na 10
Borys_17

Cóż, ludzie na różny sposób starają się wykorzystać piękno i zjawiskowość
nowego filmu i szukają okazji by na nim jak najwięcej zarobić. Jednak w
żaden sposób nie umniejsza to wartości "Avatar'a". Wierzę, że Cameron
tworząc ten film nie szukał sposobu na dużą kasę, ale chciał zrealizować
swoją wizję, marzenie o innym, pięknym świecie...

ocenił(a) film na 10
LukeR87

Sytuacja jest taka, że koszty produkcji zostały rozłożone na różne podmioty. Fox finanuje chyba tylko 60% całości, o ile pamięć mnie nie myli (moge sie mylić co do tej liczby). No i teraz te podmioty też chcą zarobić na Avatarze. Stąd akcje taka jak ta.. To po prostu biznes i nie ma za dużo wspólnego z filmem

Borys_17

Mam dziwne wrażenie, że sam czekasz na te zeszyty :D

ocenił(a) film na 5
ravensecond

No jasne! Co prawda gimnazjum mam dawno za soba ale zawsze moge takowy zeszyt zabrac do kina i sporzadzac w nim notatki na bierzaco, zeby nic co chcialbym potem skomentowac na forum nie umknelo mojej uwadze :)

ocenił(a) film na 5
Borys_17

Tymczasem mojej uwadze umknela poprawna pisownia slowa biezacy. W sumie nie robie bledow i wiem jak powinno byc napisane a zrobilem blad. Wstyd jak cholera. To wszystko te avatarowe emocje! :)

Borys_17

"Ja widzialem jeszcze w Empire takie gumowe laleczki. No i jeszcze beda zeszyty na okladki zeszytow dla gimnazjalistek, nie? :)"

Faktycznie lipa, Cameron zaklinał się w żywe oczy, że Aavatar - tak jak jego poprzednie filmy - będzie dramatem psychologicznym w konwencji sf kręconym wg zasad manifestu Dogma 95, a tu takie numery. Czuje się zgwałcony.

ocenił(a) film na 5
Jeffrey_Lebowski

Naprawde cos takiego powiedzial. Cos takiego...
A tak do rzeczy to skad ten jad w tobie? Napisalem, ze beda gumowe laleczki bo widzialem je w magazynie Empire. Nie napisalem, ze to dobrze, czy zle. Na dokladke umiescilem to pod postem, ktory jak najbardziej pozytywnie pisze o akcji z gadzetami z filmu. Okladki na zeszyty dla gimnazjalistek to z kolei zart skierowany do tworcy (tworczyni) tego sformulowania, ktore mi sie spodobalo.

Dogma 95 jakos nigdy nie wydawala mi sie zwiazana z gatunkiem jak zasugerowales ani tez nie gwarantuje tej psychologicznej glebi. To grupa zasad jakimi nalezy sie kierowac przy produkcji a tego jaka konwencje przybierze film manifest nie reguluje.
Mimo wszystko domyslam sie o co ci chodzilo...
Marnujesz swoj ciety dowcip zakladajac, ze znasz intencje osoby, ktora komentujesz.
Faktycznie - lipa.

Borys_17

Jad? Nie wiem o czym piszesz i strzelam cytatem "wezcie troche na luz, przeciez gadamy o filmie animowanym."

Zdrwiam.

ho ho, a myślałam, że wyrosłam z takich rzeczy... czeka mnie obowiązkowa wycieczka do McDonalda, po to cudo. mogliby nieźle zarobić na grze karcianej, wykorzystującej tę technikę.

Kaileena_Farah

Niestety ale w polskim McDonald nie będzie tej promocji. Sprawdzałem na ich stronie i znalazłem tam info że od 18 grudnia ma być jakaś inna promocja związana z filmem "Artur...". Więc albo promocja avatara będzie w McD opóźniona albo jej wogóle nie będzie...

Kaileena_Farah

Niestety ale w polskim McDonald nie będzie tej promocji. Sprawdzałem na ich stronie i znalazłem tam info że od 18 grudnia ma być jakaś inna promocja związana z filmem "Artur...". Więc albo promocja avatara będzie w McD opóźniona albo jej wogóle nie będzie...

maciek23456

nie mogą mi tego zrobić.

ocenił(a) film na 10
maciek23456

Kolejny przykład na to jak miliony wydane na maketing nijak mają sie do promocji filmów w naszym kraju :)

_morfeo_

Dopiero jak Avatar stanie się popularny i będzie o nim głośno, (a jestem pewien że po premierze dopiero się zacznie boom ) to u nas się zorientują że można na tym zarobić pieniądze. Żadnego patrzenia w przód :/

pawelfdx

oby, oby... Polak mądry po szkodzie ;)