7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822787
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Lipa już myślałem ze Cameron bedzie robił film o prawdziwym AWATARZE a tu jakieś niebieskie elfy z kosmosu bleee :(

Teraz już wiem dla czego prawdziwy AVATAR wychodzi pod innym tytułem :( bo jakiś zgred zaklepał sobie wcześniej nazwę hyh :|

Co do obecnego filmu zobaczymy czy jest godny "skradzionego" Tytułu.

remix0

Awatar to słowo, które jest w słowniku, więc nikt sobie go przywłaszczyć nie może, a ni ukraść.

Jeśli ktoś nakręci film "miłość", to znaczy, że nikt inny nie może już zrobić czegokolwiek (napisać książki, zrobić animację) o takim tytule?
Zastanów się co piszesz.

Pociesz się, że za niedługo słowo "Avatar" wszyscy będą kojarzyć z filmem Camerona, a nie z tą twoją bajką.

ocenił(a) film na 10
Kazioo

Warto dodać, że nazwę filmu Cameron wymyślił już w 1997 roku, albo wcześniej, kiedy to planował jego realizację ;)

slavia9

No no okradł hinduizm

http://pl.wikipedia.org/wiki/Awatara

Na wikipedi nie może wrzucać postów , wiec pewnie tam nie zajrzałeś....

Atom_kon

edit

Nawet morfeo o tym wspomniał w innym poście...

Atom_kon

Nie nie, to hinduizm okradł Camerona, bo scriptment Avatara jest wymalowany na ścianach w Lascaux:)

ocenił(a) film na 4
StreetSamurai

W Lascaux jest opisana fabuła Titanica, scenariusz Avatara jest w Tassili- słynne malowidło "piękność z Tassili" w oryginale było niebieskie :P

slavia9

na pewno juz wtedy dokładnie wiedział jaki będzie tytuł. Bez kitu. Kreskówka avatar jest kultowa i zarezerwowała sobie miejsce na ekranie wcześniej niż ten badziew camerona. I to on podkradł ten tytuł

remix0

Nie martw się, film Avatar: The Last Airbender też będzie >.<

martinka02

Tylko, że bez słowa "avatar", aby widzom się nie myliły filmy.

ocenił(a) film na 4
Kazioo

I bez zdania "The Last Airbender", bo uznano, że jest kretyńskie. ;D