7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822491
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

No i mamy nominacje do Złotych Globów w najważniejszych kategoriach. Za film roku, reżyserię i piosenkę!

Bravo!

ocenił(a) film na 10
wojtek40i4

Aj wyprzedziłeś mnie :P Tu zródło:

http://www.cinematical.com/2009/12/15/golden-globe-nominations-2010/

ocenił(a) film na 10
wojtek40i4

Zapomniałeś o nominacji w kat. Best Original Score ;)

_morfeo_

A tak, faktycznie.

Więc tak:
Najlepszy Film - Dramat
Najlepszy Reżyser
Najlepsza Muzyka
Najlepsza Piosenka

Jak na film tego typu to bardzo dobrze.

wojtek40i4

Szczerze mówiąc to nie jest jakiś druzgocący sukces, jak na taki długo wczekiwany film
W sumie aktorstwo chyba totalnie zawiodło..i tu zdaje się moje obawy potwierdziły się ..O nominacji w tych kategoriach.

agnieszka_26

Znaczy w każdym filmie, który nie dostał nominacji, "aktorstwo TOTALNIE ZAWIODŁO"? Ludzie, myślcie, błagam was;)

StreetSamurai

Przecież, nawet gdyby w tym filmie grali nie wiem jak, to i tak by nie dostali nominacji, bo to film Sci-fi. :P

Świetnie, że film dostał 4 nominacje, mam nadzieje, że uda mu się zgarnąć choć jedną nagrodę. Oby Oscary były równie pomyślne (tam liczę nawet na 9 nominacji, i 5 Oscarów). ;)

ocenił(a) film na 9
Juby_

Oscary wszystkie zgarnie 'Nine' - nawet te techniczne (może poza efektami specjalnymi).

milek29a

yeap, śnij dalej ;)
Poza tym Nine to trochę niewypał, dużo poniżej oczekiwań.

"może poza efektami specjalnymi" - tego komentować nie ma sensu.

ocenił(a) film na 9
Kazioo

Skomentuj, bo widzę, że nie wyłapałeś sensu mojej wypowiedzi... Spójrz na 'Chicago' i jego dorobek oskarowy (rozwalił m.in. w kategoriach technicznych 'Dwie wieże', które niby są zrobione bardziej spektakularnie). Nine to murowany faworyt większości kategorii niemal z założenia (jeszcze go nie widziałem, więc nie jest to moja opinia, że zasługuje... takie filmy zwyczajnie są skazane na zgarnięcie statuetek).

I jeszcze czuję się zobligowany do wytłumaczenia w prostych słowach:
Nine będzie zbierał nagrody w większości kategorii technicznych (dźwięk, montaż, zdjęcia, etc.) POZA kategorią 'najlepsze efekty specjalne', którą raczej Avatar ma zagwarantowaną.

ocenił(a) film na 9
agnieszka_26

Do globów nie ma nominacji 'Najlepsza fikcyjna postać pierwszoplanowa' :P
Aż się dziwię, że Avatar nie ma nominacji jako animacja :]