7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822360
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Nie chce wyjsc na smieszna.. niestety o tym filmie dowiedzialam sie dopiero jakies 2 tygodnie temu ale juz nie moge sie doczekac premiery.. jednak z poczatku myslalam ze film bedzie od deski do deski animacja.. jednak po zdjeciach pod opisem filmu mam watpliwosci.. czy te kadry sa scenami z filmu i avatar bedzie filmem laczacym ludzkie postacie z animacja?? i bedzie sie to przeksztalcenie znajdzie wyjasnienei w fabule o ktorej szczezrze mowiac wiem malo.. ktos moze mi to wytlumaczyc??

ocenił(a) film na 6
iga1619

będzie łączony w proporcjach 60% (animacja)/40% (real)

ocenił(a) film na 10
iga1619

Przekształcenie? Film to ok. 40% "żywej" akcji i 60% animacji. Nie ma powodów żeby uzasadniać przejście z live action do animacji. Po prostu wszytściutko co będzie działo sie na Pandorze będzie animacją - dżungla, postacie, maszyny - wszystko. Natomiast sceny na Ziemi, w statkach itp to live action.

ocenił(a) film na 9
iga1619

zwiastun wyraźnie pokazuje sceny w których ludzie i Na'vi są obok siebie - film łaczy animacje komputerową z normalnym filmem.

Jest natomiast podział - bo będą sceny gdzie animacja jest wpleciona w film ale także takie sceny które są całkowicie stworzone przez komputer (np. księżyc Pandora)

ile dokładnie będzie ludzi, a ile animacji - tego jeszcze nikt nie ustalił :)

ocenił(a) film na 10
iga1619

jesteś blondynką prawda?

ocenił(a) film na 10
Gigacz

A co tu ma do rzeczy kolor włosów?

ocenił(a) film na 9
alijons

wpisz w google: stereotyp + blondynka

zaczynam sie bać że cos w tym jest :|

ocenił(a) film na 10
plantum

skądś ten stereotyp musiał się wziąć, ale niestety muszę powiedzieć, że większość blondynek które znam to idiotki :/

Gigacz

Nie wiem czym zasluzylam na obrazliwy komentarz.. nie mam problemu z przyznaniem sie do niewiedzy na jakis konkretny temat a kto pyta nie bladzi.. jak mowilam o avatarze dowiedzialam sie niedawno... i nie widzialam zwiastunow..
jesli chodzi o kolor moich wlosow to nie nie jestem blondynka.. za to Panskiej ignorancji odnosne poszanowania innych ludzi nie tlumaczy zaden kolor owlosienia..
osobom ktore potraktowaly mnie powaznie, bardzo dziekuje za doinformowanie.. i mam nadzieje ze nastepnym razem trafie na bardziej wychowanych ludzi niz ten typ forumowicza

ocenił(a) film na 10
iga1619

z cały szacunkiem, cytując ciebie: "kto pyta nie błądzi" ja też zadałem jedynie pytanie :) Owszem, z obraźliwym podtekstem ale sama w pierwotnym tekscie wspomniałaś o "zdjęciach pod opisem", na którym wyraźnie są prawdziwi ludzie (tak - oni żyli naprawdę gdy robiono im zdjęcie)

każda kobieta ma w sobie coś z blondynki.......

ocenił(a) film na 6
iga1619

Przykre, jak niektórzy ludzie reagują na normalne, kulturalne pytanie :/

ocenił(a) film na 10
iga1619

Kobieto, anie wystarczyło obejrzeć trailer albo w 5 sekund znaleźć odpowiedź na google? Zamiast tego zadajesz takie pytania tutaj, gdzie w dodatku an odpowiedź poczekasz parę godzin, gdy wystarczyło wpisać jedno słowo w google i przeczytać o co chodzi w tym filmie. brak słów...

ocenił(a) film na 10
slavia9

Aha, i jeszcze piszesz, że o filmie dowiedziałąś się 2 tygodnie temu i nie możesz się go doczekać. A jak można czekać na film, o którym się nic nie wie? Bo jeżeli nie wiesz jaką techniką jest tworzony, to znaczy że nic nie wiesz.

ocenił(a) film na 6
slavia9

nie wszyscy onanizują się nad każdym zdjęciem niebieskiego smerfa i nowej kamery hd

poza tym jaka przyjemność jest z oglądania filmu skoro podczas projekcji dokładnie już wiesz, że tu i tu była zielona kukła a tu stał prawdziwy człowiek? takie bajery ciekawią tylko dzieciaki opętane niezrozumiałą dla mnie manią..

mnie wystarczy wiadomość, że film będzie wizualnie 'odpicowany', za kamerą jest Cameron a w obsadzie Sigourney Weaver - mi to wystarczy za rekomendację, aby pójść do kina..

ocenił(a) film na 10
diana6echo

diana6echo, a jaka jest przyjemność z czytania książki, skoro wiesz, że cała historia to tylko literki wydrukowane na papierze, i co to za przyjemność oglądać film skoro ty tylko piksle na ekranie? Nie no, wybacz ale pier*olisz takie głupoty że hej.

"nie wszyscy onanizują się nad każdym zdjęciem niebieskiego smerfa i nowej kamery hd"
To są jakies smerfy które nie sa niebieskie? ;) Ludzie, skończcie z tymi smerfami bo bardziej do smerfa jest podobny pies niż Na'vi.

Gigacz

@Gigacz
Chyba trochę przesadzasz. Ktoś nie obyty w temacie może nie wiedzieć, jak daleko zaszła technologia. Istnieją rendery ludzi w 100% fotorealistyczne, więc nie widzę nic głupiego w takim pytaniu laika. To, co dla ciebie jest oczywiste (interesujesz się efektami), nie musi być oczywiste dla innych.

ocenił(a) film na 10
Kazioo

Nawet jak na zdjęciach widać osobę z kamerą?

ocenił(a) film na 7
Gigacz

Nie ma tematu w całym filmwebie, żeby się ktoś do czegoś nie przypierdolił.