7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822880
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

do piratow

ocenił(a) film na 10

nie wiem jak wy myslicie ale ja za pierwszym razem poszedlem do kina na seans 3d. Takiego genialnego filmu chyba nigdy nie widzialem te efekty specjalne roslinnosc. Tak sie mi sie film spodobal ze tego samego dnia co wrocilem z kina zaczalem pobierac film z torrentow. Po obejrzeniu filmu wersji kinowej i tej torrentowej xD osobiscie twierdze ze ten film jest do obejrzenia w 3d. Drodzy piraci wiekszosc filmow mozna za darmo w sieci sobie obejrzec ale to jest ten film ktory trzeba obejrzec w 3D. Teraz maja zamiar zrobic 3d na blu-ray. Jak Avatar wyjdzie na 3d blu0ray to bedze do sklepu po odtwarzacz i film. A co do filmu 10/10. Niektorzy twierdza ze film jest bardziej zrobiony na efekty specjalne bez fabuly ale to nie prawda. Film zawiera wszystko co potrzeba kazdemu filmowi. Zastanawiam sie czy to nie jest najlepszy film ktory widzialem w zyciu i czy nie jest lepszy od sagi lotra. Avatar ma gwarantowanego oscara i moim zdaniem pobija Tytanika. Wogole film na tej stronce jest juz 12 wsrod najlepszych. Oczywiscie mam wielka nadzieje ze bedzie sequel ale mam swoje warunki (po 1 James Cameron po2 Jack i Neytiri po3 3d a moze juz 4d ;p)

ocenił(a) film na 8
szymon_k_1995

"Niektorzy twierdza ze film jest bardziej zrobiony na efekty specjalne bez fabuly ale to nie prawda"

nie ma sensu o nich nawet wspominac. tych ludzi jest garstka i sa to w 99% Trolle, ktore prowokacja chca zwrocic na siebie uwage. niestety nikt na nich nie spojrzy w innej sytuacji.

"Teraz maja zamiar zrobic 3d na blu-ray. Jak Avatar wyjdzie na 3d blu0ray to bedze do sklepu po odtwarzacz i film"

Jak chesz w domu osiagnać efekt 3D?

ocenił(a) film na 10
endriu3

W sprzedaży są już dostępne telewizory 3D (z odświeżaniem 120Hz). Niedługo wyjdą pierwsze odtwarzacze Blu-ray 3D, które będzie można podłączyć do telewizora 3D-Ready.
Ja osobiście wolę zaczekać, aż zaczną się pojawiać sensowne projektory FullHD 3D z interfejsem HDMI 1.4. Zapewne trochę to potrwa, ale myślę, że za kilka lat taki projektor będzie dostępny za "normalne" pieniądze.

ocenił(a) film na 8
jarekryzyko

wydaje mi sie, ze tylko wielki kinowy ekran moze wygenerowac dobre 3D plus okulary. TV 3D to goowno

ocenił(a) film na 10
szymon_k_1995

"...i czy nie jest lepszy od sagi lotra" - No to już odbieganie od gatunku, lecz jeśli miałbym porównać te dwa filmy, Władca Pierścieni wg. mnie absolutnie miażdży Avtara swoim klimatem i głęboką fabułą. Lecz nie da się ukryć, efekty specjalne Avatar ma zdecydowanie lepsze. Ale ja szczerze powiem, że ten film podobał mi się bardziej od sagi Star Wars.

ocenił(a) film na 10
Myrmidon_2

LOTR to jest ekranizacja książki (jak nie wiesz to doskonałej) i Fabułą była z góry narzucona. Władce pierścieni lubie za bitwy.
Avatar zaś nie był napisany przez pisarza ale przez reżysera. Dla mnie miał lepsze przesłanie dlatego u mnie na liście najlepszych filmów jest na 1 miejscu.

ocenił(a) film na 10
szymon_k_1995

akurat czytałem trylogie władcy pierścieni do tego Hobbit (lektura szkolna ale wreszcie mi się lektura spodobała). Ale macie racje Avatara i Lotra nie ma co porównywać. Tylko mnie jedno trochę dziwi to z 3d. Kiedyś w Vivie byli Mali Agenci 3d na DVD z okularkami i na telewizorku były efekty 3d. A tera to wszystkie filmy 3d są normalnie i te blu-ray 3d. Ja już tego nie rozumiem ;p