Witam chcialbym isc na Avatara do torunskiego cinema w 3D, ale zastanawiam sie czy bede ten efekt widzial dlatego ze, ogladajac na dvd serie "Planeta 3D" widzialem efekt, a ogladajac Krwawe walentynki 3D tego efektu nie widzialem korzystajac z tych samych okularów, to ze nosze okulary (jestem krotkowzroczny) nie mialo nic do rzeczy.
lol, oglądałeś krwawe walentynki 3D w wersji 2d i nie widziałeś efektu 3D? :) Pomyśl, jak dziwne byłoby gdybyś go widział :)
ogldalem krwawe walentynki (jak sama nazwa wskazuje) 3D z efektem 3D, to ze na rapidzie nie widziales takeij wersji to nie znaczy ze nie ma...
Człowieku, ile masz lat, by porównywać efekt 3D DVD do kinowego?
Eh, wyjaśnię Ci to najprościej jak potrafię. Również byłem w toruńskim CC, jednak pierw na Krwawych walentynkach, na których efekt 3D był po prostu kiepski. Potem byłem na Final Destination 4 w 3D i efekt był zdumiewający, bo to było cyfrowe 3D.
Na Avatarze efekt będzie jeszcze lepszy (3D digital) w nowszej, lepszej i ciekawszej technice. Z pewnością efekt 3D będzie widoczny dla wszystkich osób.
Już nie mówię o Imaxie 3D, w którym to efekt 3D będzie najlepszy ze wszystkich powyższych.
Polecam wybrać największą salę, środkowe miejsca, w środkowych rzędach. Efekt będzie zachowany i robiący olbrzymie, pozytywne wrażenie.
Poza tym.. żeby obejrzeć na DVD film w 3D potrzebny jest specjalny telewizor do obrazu 3D przystosowany. Nie wystarczą nałożone dwie warstwy obrazu (zielona i czerwona) nałożone na siebie i oglądanie w plastykowych okularach, bo tak, to nawet na youtubie można się bawić (okularki za 2zł, filmiki za darmo). To nie jest cyfrowe 3D, tylko zwyczajna technika sprzed kilkunastu lat.