7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823400
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

najlepsze widowisko kinowe od czasu wladcy pierscieni, przynajmniej w mojej opinii. nic dziwnego, ci sami goscie robili efekty specjalne dla obu.

martenka_84

akurat tych niesomowitych efektow w WP nie widzialem tzn nie wywarly na mnie jakiegos wielkiego wrazenia...a co do avatara to efekty byly robione na spółke z kilkoma innnymi firmami...np . maszyny i scena walki helikopteropodobnych maszyn byla robiona ponoc przez ILM ....poprostu Weta nie poradzialby sobie sama z tak duzym filmem a ILM juz mialo kupe zlecen i to na pare lat do przodu...jeszcze bylo kilka innych firm

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 8
martenka_84

Dokładnie, od czasu premiery Powrotu Króla żaden film, nawet jakieś superprodukcje które przez te lata wchodziły do kin nie robiły na mnie takiego wrażenia jak cała trylogia Władca Pierścieni aż do teraz.Wraz z premierą Avatara powraca taka prawdziwa magia kina która mi towarzyszyła tylko przy nielicznych produkcjach takich jak np.trylogia Indiana Jones,stare Gwiezdne Wojny czy chociażby Powrót do przeszłości

ocenił(a) film na 10
wisniorzech

myślę że na kolejne epokowe efekty poczemy jescze z rok do premiery TRON LEGACY a za 2 lata
pierwsza część HOBBITA!!

BigDadddy

Avatar zawdzięcza swój sukces dzięki wspaniałym wizualnym efektom, pięknej wzruszającej opowieści i postaci Neytiri - czyste piękno.

wisniorzech

to dziwne bo ja bym wymienil z 10 filow ktore robily wieksze wrazenie niz np PK i to po premierze PK

ocenił(a) film na 9
Syrinx

Zwłaszcza 300, który do dzisiaj wywołuje dreszcz emocji i gdybym tylko się dowiedział, że gdzieś leci na dużym ekranie, to od razu idę :)
Majstersztyk efekciarstwa!

milek29a

akurat tego typu bym nie podal...:) raczej nie ma sie czym pochwalic...taki klimacik troche jak sin citi:) tylko ze wiecej kolorkow:)

ocenił(a) film na 8
milek29a

spoko rozumiem przecież nie chce nikogo na siłę przekonywać,żeby mu się ten a ten film podobał,ja cię rozumiem po prostu to jest moje odczucie co do tych wybranych filmów,każdy z nas ma inne gusta.I tak jak kolega eczis napisał właśnie liczę że Hobbit pokaże coś wspaniałego i nie mam tu tylko na myśli efektów wizualnych

wisniorzech

wlasnie nie wiem o czym mialby byc ten HOBBIT...ponoc teraz spielberg pracuje nad jakims ciekawym filmikiem...

Syrinx

Ja oglądnełem ten film w londynie i uważam że jest S,
nie oglądałem tak dobrego filmu od dawna, jest to poprostu arcydzieło i mam to na myśli, wszystko jest w tym filmie tak jak powinno być i powiem wam żę trailer jest do d.py wogule nie przypomina mi tego filmu tak jakby jest inny sens pokazany w tym trailerze. 10\10

ocenił(a) film na 10
DjMike

zapomniałem dodać jeszcze sin city 2 w 2011

ale o avatarze coraz więcej świetnych opinii
mam nadzieję że cameron zrobił" terminatora "
tej dekady.

użytkownik usunięty
BigDadddy

Jak na moje oko to coraz więcej trolli przybyło a z nimi negatywne opinie. :)