7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822924
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

film w wersji 3d

ocenił(a) film na 7

Ktoś może mi napisać czy w zwykłym Cinema City lepiej obejrzeć film w wersji 3d czy też w 2d.

ocenił(a) film na 8
zulombo

A wolisz oglądać filmy w 2D, czy w 3D?

ocenił(a) film na 7
Zakrza

bajka jest taka, że jeszcze nie oglałem filmów w 3d, a słyszałem, że mocno się męczą oczy podczas takiego seansu i słyszałem też, że ludzie z zezem nawet lekkim nie są w stanie zobaczyć trójwymiarowości.

ocenił(a) film na 10
zulombo

Ja pierwszy raz na 3D byłem na Avatarze. Powiem tak - oczy przyzwyczajały mi się jakieś 10 min i na początku było to trochę męczące ale gdy już się przyzwyczaiły to było ok a na końcu nie czułem wogóle zmęczenia, tylko uczucie że jeszcze raz bym sobie oglądnął chętnie :)
Avatar jest zrobiony przede wszystkim pod 3D i zdecydowanie polecam tą wersję.
Nie wiem jak to jest z zezem ale nie wydaje mi się to prawdą... :|

ocenił(a) film na 10
zulombo

Musiałbyś sprawdzić, czy odbierasz świat obojgiem oczu, czy tylko jednym. Byłem kiedyś w IMAksie z kolegą, który miał jedno oko uszkodzone, z czego nie do końca zdawał sobie sprawę. Zrobiliśmy mu mały teścik - okazało się, że mózg odbiera obraz tylko z jednego oka, a drugie ignoruje. Jeśli tak samo jest w Twoim przypadku, to nie ma sensu żebyś szedł do IMAXa. Niestety. Cyt: "No fajne to 3d, ale jedyna różnica ze zwykłym kinem to duży ekran".

ocenił(a) film na 7
maluman

byłem. Ogólnie film taki sobie. Jeżeli ktoś ma problemy ze wzrokiem, to niech się upewni czy wpłynie to na jego odbiór filmów 3d. Ja miałem okularki 3d ale nic to nie pomogło. Niektórzy z nas po prostu muszą widzieć dwuwymiarowo.
Czołem, społem, niebawem.