7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822924
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Końcówka filmu, kiedy Navi po zwycięstwie nadzorują powrót ludzi na ziemię. Kolumna ludzi wsiada do promu, a Navi stoją z boku. Wydawało mi się, że widze jak wśród Navi stoi avatar nieżyjącej Dr Grace Augustine. Nie powinno go tam chyba być.
Poza tym wydaje mi się, że widziałem też avatar Norma Spellmana (kolega naukowiec), który został postrzelony w czasie walki. Powiedzmy, że był postrzelony i się wykaraskał, ale jak wytłumaczyć to, że wśród Navi stał też Norm we własnej osobie ? Czyżby się rozdwoił ?
Te szczegóły zobaczyłem dopiero jak oglądałem film drugi raz. Czy ktoś z Was też to zauważył ?

użytkownik usunięty
sprocket73

Nieuważnie oglądałeś. To były inne Avatary - te co m.in. grały w koszykówkę na początku. W programie uczestniczyło ich więcej niż główna trójka.

ocenił(a) film na 10

Mnie raziła pewna rzecz: używanie zwykłych świetlówek w bazie ludzi, jakoś nie chce mi się wierzyć, że za 150 lat ludzkość nadal będzie korzytsać z tak prymitywnych rozwiązań,

ocenił(a) film na 10
sprocket73

W starej wersji scenariusza ożywili Grace, mimo że pierwsza próba transferu nie poszła. W sumie ona nie zginęła, została z Eywą, mogli pokombinować jeszcze raz ze zrobieniem uploadu do avatara, po tym, jak przetransmitowali Jake'a