7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822585
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

na dziendobry sorka ale nie mam polskich liter.
mieszkam w manchesterze i wczoraj bylem na seansie, moim zdaniem film jest rewelacyjny, wszystko jest dopiete na ostatni guzik i wyglada to fantastycznie. Czesto odwiedzam kino ale nie pamietam ,zebym po ktoryms z uprzednich filmow caly czas myslal o nim a nie kminic gdzie sie napic pivka.
jak dla mnie to bajka/epopeja i jestem szczesliwy ,ze sie na niego wybralem(co prawda nie bylo innej opcji:])
takze Ci co niewidzieli, nie sugerujcie sie dennymi opiniami, idzcie a recze ,ze bedziecie zauroczeni:]
pozdro

pika83

ps.
idzcie tylko iwylacznie na 3d,wtedy film rozwija skrzydla.nie siadajcie jak za malolatow z samego tylu,wybierzcie srodek,opad szczeny gwarantowany

ocenił(a) film na 8
pika83

Potwierdzam. Film jest mistrzowski. Byłem 3 razy i napewno jeszcze pójde raz w wolnej chwili :)
Wersja 2D wogóle nie istnieje :)

ocenił(a) film na 8
bob_Lazar

A faktycznie lepiej wziąć miejsce w środku sali? Czy jednak pod koniec?

ocenił(a) film na 8
jakubcjusz

Najlepiej usiąść centralnie po środku. Ale troche bliżej ekranu też będzie super =] (nie za blisko)

ocenił(a) film na 10
pika83

Mam pytanie, jak zaczyna się film? Czy pokazana jest Ziemia przyszłości czy od razu mamy podróż na Pandorę a scena rekrutacji jaką widzieliśmy na trailerach rozgrywa się w retrospekcjach?

ocenił(a) film na 5
Aigam_

Sceny rozgrywające się na ziemi to retrospekcje - brak też pokazanej dokładnie ziemskiej rzeczywistośtości.
Cameron wrzuca nas od razau w wir pozaziemskich wydarzeń.

Podobnie zresztą było w Aliens - tam też nieliczne sceny rozgrywające się na ziemii/ziemskiej orbicie miały
miejsce głownie w ciasnych pomieszceniach ze skąpą scenografią. Taka przeciwwaga dla orgii wizualnej która
zaczyna się później.

ocenił(a) film na 10
corvus_frugilegus

OK, dzięki.
Resztę zobaczę w piątek :-)