Widziałem dziś spore fragmenty "Avatara" w kinomaniaku na TV4. Na moim telewizorze, w wersji 2d ten film wygląda po prostu żałośnie. Być może to za mocne określenie bo efekty są na prawdę dobre, ale po tylu zapowiedziach wspaniałości i wybitności obrazu byłem w szoku bo fajnie wyglądały tylko odziały marines w swoich statkach, helikopterach itd, a cały świat i Na'avi (czy jak tam się to pisze) wyglądał jak zwykła animacja pixara. 

Nie wiem jeszcze jak wersja 3d, idę do kina dopiero po nowym roku, tak jak lubię, sale nie będą już mam nadzieję tak oblegane. Zobaczymy. Jedno jest pewne, jeśli Cameron chce zarobić to "Avatar" musi zostać w kinie jak najdłużej bo na dvd tak pięknie wyglądać nie będzie.
Tak, tak, a na starym rubinie u babci to w ogóle pewnie kicha. :P Proponuję jednak iść do kina. Pandora na wielkim ekranie w 3D jest bajeczna.
No złego telewizora nie mam, ale nie będę się chwalił. Moim zdaniem film będzie dobrze wyglądał tylko w hd. W sumie tak chciał cameron.
A mam pytanie jaka ocene dostal avatar w kinomaniaku ? mam nadzieje ze przynajmniej 9 tam dosc dobrze filmy oceniaja