Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212455
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

6/10

ocenił(a) film na 6

Witam. Jak dla mnie, jest to najsłabszy film ze wszystkich Marvela, co w cale nie oznacza, że nie jest dobry. Nie podobały mi się wizje bohaterów i w ogóle praktycznie nic nie można było z nich wywnioskować, sam ultron był tylko komputerem/robotem/androidem, mimo że stworzony z obcej technologii to jednak tylko stworzony. Spodziewałem sie jakiegoś zagrożenia z kosmosu- z krwi i kości, w dodatku zero lokiego. Nie podobało mi sie równiez to, że po uczłowieczeniu, ze to tak powiem jarvis, mógł podniesc Mjolier. Przecież nie był to jakiś zwykły młot i nawet jeśli był godzien to powinien on w danej chwili mieć jednego własciciela tj. Thora. Nagłe pojawienie się Furego ( jako człowieka przegranego), również mi sie nie podobało. I tutaj mam pytanie, czy fakt, że nie oglądałem Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz może mieć wpływ na niektóre z moich negatywnych odczuc bo mam takie wrażenie, że było w tym filmie wiele smaczków związanych z zimowym żołnierzem. W filmie była mowa równiez o kamieniach nieskonczoności, że był to czwarty kamień. Nie kojarzę aby w poprzednich filmach pojawiły sie az trzy i z racji tego, że mineło nawet kilka lat od kiedy ogladałem ostatni raz np. kapitana ameryke i avengers prosiłbym o przypomnienie mi o teserakcie, berle, kamieniach niesmiertelności i innych artefaktach nie z tego swiata jesli pominąłem tzn. chodzi mi przede wszystkim o powiązania miedzy nimi i dokładnie z kąd znalazły sie na ziemi i jakie mają funkcję> Pamietam, że w któryms filmie była o tym mowa ale przyznaje, że nie chce mi sie szukać. Z góry dzieki i pozdrawiam.

użytkownik usunięty
muran_maciek

Wiesz nie mam nic do twoich ocen ale wytłumacz mi w czym zmierzch jest lepszy od Avengers 2 według ciebie? Bo to śmieszne trochę

ocenił(a) film na 6

Nie potrafię na to pytanie tak jednoznacznie odpowiedzieć. 10 punktów to może faktycznie przesada, oceniałem wiele lat temu, lecz fantastycznie bawiłem sie na tym filmie. Po prostu trafił w moje gusta tak bardzo jak nie trafił w gusta wielu innych osób. Muzyka, klimat, fabuła, efekty specjalne, tajemniczość. Ogólnie nie jestem jakimś fanem standardowej wizji wampira, a wręcz nie przepadam za bardzo za filmami typowo o wampirach jako złych, krwiożerczy, bojących sie słońca i srebra bestii, na pewno to po części dlatego. Fantastyczna kreacja Roberta Pattinsona, jego relacje z Bellom od można powiedzieć niecheci przez zauroczenie do wielkiej miłości. Po prostu ta konkretna historia bardzo mi sie podobała, była dla mnie ciekawa i nie mogłem odwrócic wzroku od ekranu :) Po za tym to dwa całkowicie rózne filmy, w tej częsci avengers jak już pisałem od poczatku czegoś mi bardzo brakowało i sam nie wiem czego, zawiodłem sie czarnym charakterem i wiele razy spogladałem na zegarek. Chciałbym zaznaczyć że w sadze zmierzch też była część którą oceniłem na 5 czy 6/10 juz nie chce mi sie sprawdzac a filmy Marvela ogólnie uwielbiam i moze jak przypomne sobie poprzednie i obejrze tą drugi raz to bardziej mi sie spodoba. I jak byś odpowiedział na moje poprzednie pytania to miło by było:) Pozdrawiam.