W internecie pojawiły się animacje przedstawiające alternatywne sceny z Avengers.
Jest wśród nich ponad 6-cio minutowa alternatywna scena konfrontacji Starka z Lokim w Star Tower. Pierwsze 2 minuty to rozmowa Tonego z Jarvisem i prawdopodobnie jest to przedsmak tego jak stanie się on Ultronem.
Tutaj link:
http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=85943
Pierwsze dwa klipy to alternatywne openingi filmu z Iron Manem w roli głównej
Trzeci klip to scena z Jarvisem i Lokim
Czwarty klip to zarys ostatecznej walki - widoczna jest tam też postać Wasp, co oznacza, że być może (chociaż niekoniecznie) była w pierwszej wersji skryptu.
Od siebie tylko dodam, że to co pokazano w klipach podobało mi się o wieeeeeeeeeleeeee bardziej niż finalna wersja filmu i nie mam pojęcia czemu Whedon pozmieniał niektóre rzeczy...
bo w takim ksztalcie to by to byl IM3 a nie Avengers. tak samo mnustwo materialu z CA sie nie zalapalo, albo zostalo pozmieniane
Widziałem jeden wycięty klip z CA i w sumie też było to coś najlepszego co wycieli (wiem co piszę, bo nie trawię tej postaci, a ten fragment akurat mi się podobał) - słuchy jakieś były o Wersji Reżyserskiej Avengers, ale coś ucichło...
Co do tego, że bardziej by to przypominało IM3.. i co z tego skoro i tak przypomina xD Whedon może i dobrze obliczył czas ekranowy dla każdego bohatera, ale nie wziął pod uwagę jak charyzmatyczna jest postać, którą kreuje RDJ - jego rola i tak się przebija na tle pozostałych bohaterów. Zresztą skoro w A:AoU to Jarvis stanie się Ultronem, to wszystko wskazuje na to, że i tak fabuła znowu będzie się mocno kręcić wokół Starka i otrzymamy coś na wzór "IM 4" czy też "IM5" - zależy jak kto liczy :P
Mam nadzieję, że Whedon już nie będzie tak machał "nożycami" przy montowaniu tego filmu.
Joss pewnie znowu napisze scenariusz na 6 sezonow serialu A:AoU i potem beda to cieli na 3h film. on chyba nie potrafi robic nie-seriali
Fakt faktem, że kreacja Downeya jest nie do przebicia, jednak wziąłbym pod uwagę naprawdę znakomitego Ruffalo, który cały czas deptał Robertowi po piętach. Moim zdaniem to najlepszy duet "Avengers".
Według mnie aktorska forma Downeya lekko spadła i nie gra on już tak dobrze Iron Mana jak chociażby w pierwszej części, ale to oczywiście moje zdanie. Po cichu liczyłem, że IM3 będzie jego symbolicznym pożegnaniem z tą rolą (zakończenie filmu mogło na to wskazywać) a sam Marvel zatrudni kogoś nowego, kto nadał by postaci powiew świeżości. Stało się inaczej, trudno...
Nie, nowy aktor na miejscu Starka jest bez sensu, przynajmniej do puki wszystko nie zostanie zresetowane (pewnie w ciągu najbliższych 10 lat).
Nie wiem o jakim resecie ty mówisz. Kevin Feige wspominał już, że studio ma pewne plany sięgające do 2020 roku. Co do zmiany aktora, to nie widział problemu aby ich filmy działały na podobnej zasadzie co te z Jamesem Bondem, jeśli aktor odtwarzający daną rolę będzie za stary. Zresztą Marvel już wymienił kilku aktorów (chociażby odtwórcę Hulka) także nie jest to dla nich zbytni problem. Każdego da się zastąpić, nawet RDJ.
Świetnie. Zatem moim zdaniem jedyna dobra opcja wprowadzenia Ultrona do Kinowego Uniwersum Marvela bez postaci Hanka Pyma ma szansę zostać zrealizowana. Od dawna słyszałem tu i ówdzie pogłoski o tym, że Stark będzie odpowiadał za stworzenie Ultrona. Zastanawia mnie jedynie, czy Jarvis sam się zbuntuje i postanowi skonstruować sobie ciało, czy może to był początkowo pomysł Tony'ego, który wymknie mu się spod kontroli dopiero po pewnym czasie.
Co ale bzdura. Przecież Ant Man ma premierę pół roku po Avengersach 2. Nie mogą jego postaci wprowadzić w Age of Ultron, albo dać w scenie po napisach końcowych albo umiejscowić akcję Ant Mana przed Avengersami 2? Jestem za tym żeby film był luźno oparty na komiksach a nie sztywno się ich trzymał ale to serio przesada. To tak jakby nie wiem Betty Ross stała się Hulkiem zamiast Bannera albo jakby zbroję Iron Mana zbudowali ci terroryści a Tony tylko by ją tylko ukradł. PS to by była chyba najgorsza z możliwych wersji zakładając że to nie Ant Man go zbuduje. Iron Man to moja ulubiona postać ze wszystkich Avengersów ale nie chcę żeby po raz kolejny grał najważniejszą rolę. Tak samo nie chcę kolejnych oddzielnych filmów z nim, niech się pojawia tylko w Avengersach już i w cameosach w innych filmach Marvela bo imo jest go już stanowczo za dużo wszędzie i mi to przeszkadza mocno mimo, że jest moim ulubionym mścicielem