Jestem po seansie i pierwsze co pomyslalem ,ze napisze tu kilka cieplych slow na temat tej produkcji.
Avengers 2 pokazuje ze Marvel mimo jakis tam problemow (wright,whedon) ciagle idzie do przodu z jakoscia produkcji.
Mialem lekkie obawy co do filmu bo jednak chcac nie chcac Avengers 1 wysoko ustawili poprzeczke.
Musze powiedziec - jest lepiej.Nie jest tak kolorowo jak w 1 czesci (kostium kapitana taki cukierkowy).
Mamy wiecej brudu , wiecej problemow ale takze i wiecej czasu dla wszystkich postaci.
Efekciarsko film stoi na wysokim poziomie - niewiem co to bedzie sie dzialo w Infinity War ale czuje,ze bedzie lepiej ;))
Podoba mi sie wprowadzenie postaci takich jak Blizniaki ,Ultron czy Vision.Wszystko fajnie pokazale ale jednak czuje ,ze tego materialu bylo wiecej i szkoda ze tworcy nie poszli na dluzszy czas filmu.Podobno ma wyjsc wersja rozszerzona na dvd/bd i bylbym bardzo szczesliwy jesli byla by to prawda.
FIlm jednak trwa troche bo ponad 2h ale dosc fajnie rozladowuje emocje.
Taki kontrast miedzy jakims bezpiecznym lokum a walka hulk-iron man. :)
Jest dobrze.
Musze dodac ,ze nie czuje tego konfliktu miedzy Kapitanem a Iron Manem bo pod koniec filmu to jakby nie bylo zgrzytow.Naprawde wiele musi sie stac na poczatku Civil War by bylo groznie miedzy nimi.
Czytalem pare tematow tutaj i musze dodac od siebie pare groszy.
- Pamietajcie ,ze stara obsada ma kontrakty na 3 czesci Avengers.Czyli zobaczymy ich i czuje ze w 2 czesci IW.
- Quicksilver zginal ale jednak cialo zabrano , tutaj moze byc podobnie jak z Coulsonem.
- Hulk gdzies zniknal ale jednak nie pada haslo kosmos
- Thor mniej wiecej orientuje sie co sie dzieje z kamieniami i strzelam ze w Ragnaroku bedzie cos z Thanosem.
- Napisalem ,ze podobaly mi sie postacie ale musze dodac ,ze na koncu Ultron jakos tak na sile stara sie by go "zniszczono".
- Szkoda,ze Visiona bylo tak malo ale jednak nawet te 8 minut jest bardzo fajne.
Ciekawi mnie co bedzie z tym kamieniem i Thanosem.
To tak na szybko ... mysle ,ze warto bedzie obejrzec jeszcze raz film czy to w kinie czy na dvd/bd.