Film w miarę dobry, niestety, nie oglądałem żadnych innych Avengers'ów, Iron Man'ów itp. Obejrzałem go z grupą podczas wyjazdu do Wrocławia. Efekty niezłe, fabuła... no, już nie za bardzo... dubbing też mi nie pasował, w zasadzie to nie lubię żadnych zdubbingowanych filmów. Wersja 3D... gdybym oglądał normalną wersje nie poczułbym dużej różnicy. Daję jednak 6, bo zrobił na mnie lekko pozytywne wrażenie, nie czułem żebym się nudził. (no, może poza paroma momentami)
No, jeśli nie oglądało się poprzednich części, to film i bohaterowie, ich relacje, tracą cały swój urok, a wiele wątków fabularnych jest z dupy wziętych. Ale jeśli ktoś chce tylko efekty, to wtedy ujdzie. Ja osobiście nie umiałbym przesiedzieć tyle czasu, nie wiedząc, jak doszło do tego, co widzę na ekranie.
No niestety jak mówiłem nie oglądałem innych filmów, ale czuję, że gdybym nawet je obejrzał, za bardzo moja ocena by się nie zmieniła. Jakoś nie kręcą mnie ci wszyscy bohaterowie (mówię o Avengersach, bohaterach z uniwersum Marvela, bo z DC to co innego)
A jakich fajnych bohaterów na razie mieliśmy z DC w filmach? Poza dobrą trylogię Nolana, która jednak była bardziej filmem sensacyjnym z naleciałościami komiksowymi? Większość ludzi, którzy polubili Batmana po tej trylogii i uznają ją za najlepszą adaptację komiksów, chyba nie wytrzymałaby kontaktu z medium, jakim jest komiks, bo różni się on diametralnie od rzeczywistości zaprezentowanej przez Nolana.
Po licho więc oglądasz to bez sensu bo poprzednie części ściśle nawiązywały do Czas ultrona
Może kiedyś jeszcze obejrzę film z napisami - narazie oceniłem film taki jaki widziałem, czyli z dubbingiem