Jak wiadomo przed Avengers 2, szykują się jeszcze inne produkcje Marvela dziejące się w MCU. Jak myslicie, jak mogą być ze sobą powiązane?
Jeśli chodzi o Iron Mana 2, to może w końcu wyjaśni się dlaczego w Mścicielach nie było War Machine. I mam nadzieję że zostanie włączony do programu Avengers, i pojawi się w drugiej części, choć w końcowej bitwie.
Pisałem już w temacie Thora 2, że liczę iż po napisach końcowych Thora pojawi się scena w której ktoś odnajduje Red Skulla. Możze to być zapowiedź Kapitana Ameryki 2.
A skoro wiadomo już że Kapitan powstanie, to wróg w postaci Red Skulla (choć może nie jako główny przeciwnik) zainicjowałby akcję filmu. Rogers pracujący dla Tarczy, zostałby wysłany do walki z nim.
Do tego mamy jeszcze film "Guardians of Galaxy". Mam nadzieję że ich wrogiem będzie Thanos, który ich pokona (w końcu film Marvela bez happy endu) i żądny dalszych podbojów, stanie się głownym wrogiem w Avengers 2.
Jakie są wasze pomysły?
Dużo się tego zapowiada.Jak dotąd filmy Marvela połączyły się w logiczną całość.Plany na następne 2-3 lata wyglądają bardzo grubo.Niestety moja wiedza o komiksach jest zerowa :). Ale pomysł o połączeniu sił Avengers z drużyną kosmitów wydaje się bardzo prawdopodobna bo nie bez powodu Guardians wychodzi przed 2 częścią Avengers. I jeśli tak by było to bym się bardzo cieszył i mam nadzieje że fabuła nie będzie banalna. Jeśli powrót Red Skulla to i reaktywacja HYDRY,ale nie była by tak silna bez sześcianu. 1 części Kapitana Ameryki najmniej mi się podobała od Marvel Studio,ale klimat lat 40 był fajny.Ja nie chciałbym powrotu Red Skulla, jakaś nowa historia połączona z S.H.I.E.L.D by się przydała.
W planach jest jeszcze Ant Man i Nick Fury. Więc pewnie Avengers 2 będzie miało premierę najwcześniej w 2015 roku.
http://www.film.gildia.pl/news/2012/05/wyjasniamy-zakonczenie-the-avengers
Zaciekawiła mnie część o Rękawicy Nieśmiertelności.I jestem zaskoczony że dopracowali taki szczegół już w 1 części Thora.
Jeśli chodzi o War machine to Nick Fury nie zainteresował się nim po wydarzeniach z Iron Mana 2,tylko Tonym którego w wstępnym projekcie Avengers zatrudnił jako konsultanta.
PS:Wkradł się mały błąd zapewne chodziło Ci o Iron mana 3 a nie 2. W 2 wersie.
Tak, tak mój błąd. Chodziło mi o Iron Mana 3.
Co do Red Skulla to jego powrót mógłby być ciekawy. Możnaby z niego zrobić nadludzko silnego terrorystę (jak Bane w Batmanie), który dodatkowo zmienia twarze (przez co mogłoby go grać kilku aktorów).
Co do "Guardians..." i "Avengers" to wolałbym żeby obie ekipy się nie spotkały. Raczje żeby Mściciele "orzejęli" głównego wroga po nich.
Szczerze to nie lubię Ant Mana, i nie chciałbym go w Avengers 2. Bardziej widziałbym Black Panther lub Namora (zaznaczeni na mapie w ekranie u Starka w IM2). Bardzo prawdopodobne jest że nowym Mścicielem zostanie Falcon (pojawi się już w kreskówce osadzonej w filmowym uniwersum). Mniej, ale też prawdopodobny jest Spider-Man (Sony ponoć jest w stanie połączyć licencje, skoro pierwsza część Avnengers przyniosła ogromne zyski).