Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212402
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Czyżby producenci filmów płacili ludziom z filmwebu za kampanię reklamową i za same pozytywne opinie odnośnie tych filmów? No chyba tak jest.

użytkownik usunięty
nudecroft

o jaki ci temat chodzi? ten co został założony godzinę temu? temat był niezgodny z regulaminem bo był prowokacją a teraz żegnam.

nudecroft

Jeśli w tematach jest treść obrażająca fanów to nic dziwnego że kasują negatywne opinie ...

użytkownik usunięty
wort801

taki był poprzedni

http://www.filmweb.pl/user/elkolo

tego użytkownika więc musiał polecieć...

Kilka takich było w wykonaniu różnych forumowiczów ....niech się nauczą jak się negatywne filmu ocenia bez obrażania ludzi którym się film spodobał .

użytkownik usunięty
wort801

dokładnie :) i nie było by problemu. Ale oczywiście dzień bez obrażania na forum marvela jest dniem straconym dla innych... nie wiem dlaczego siedzą na forach filmów których nie lubią :P przecież ja bym zwariował jakbym ciągle siedział na forum zmierzchu i krytykował w dzień dzień, że to film dla "pieniących się fanek" no może to obraza ale daję przykład, wcale tak nie uważam jak ktoś lubi niech lubi, ale niech szanuje zdanie innych.

Najbardziej mnie bawi jak same dzieci oceniają wysoko te filmy według ich opinii czy tak trudno zrozumieć że Marvel ma fanów w różnym wieku...

użytkownik usunięty
wort801

no właśnie

taka katedra nie rozumie... zresztą to inny dział

najbardziej nie rozumie tego Disclamer ok ja rozumiem woli kino poważne, ok muszę przyznać że na kinie się zna ok nie powiem, ale przychodzi jak wczoraj kolejny raz na forum filmu którego nie lubi. I pisze można się było spodziewać takich opinii, że ci wszyscy krytycy nie uznali tego za arcydzieło bo...

użytkownika dabling nawet nie skomentuje...

w tym rzecz że sami mają jakieś pretensje a potem oburzeni są bo skasowano im post temat czy ocene...

nudecroft

No chyba że według ciebie przy opinii negatywnej filmu może być też obrażania tych co film się podobał a tym bardziej fanów serii to ok ......

użytkownik usunięty
wort801

chyba według niej może zresztą ona też krytykuje marvela, jej słynny temat "mój znajomy określił że to takie pierduły są" ...

O ile nie obraża samych fanów to ok niech piszę od tego jest forum.

użytkownik usunięty
wort801

http://www.filmweb.pl/film/Kapitan+Ameryka%3A+Zimowy+%C5%BCo%C5%82nierz-2014-615 202/discussion/M%C3%B3j+znajomy+okre%C5%9Bli%C5%82+ten+film+%C5%BCe+to+takie+%22 pierdu%C5%82y%22+s%C4%85.,2565641

nie wiem czy obraża bo gdybym miał przeczytać cały temat głowa by mnie rozbolała, ale sądząc po kłótniach święta nie była.

Np na forum Avatara też trochę negatywnych opinii też zostało skasowanych to mam rozumieć że oni też im płacą :)

użytkownik usunięty
wort801

no właśnie :) na szczęście jeśli chodzi o forum avatar to nie bywam tam często bo ten film jest dla mnie kiepski :)...

No właśnie nie był niezgodny z regulaminem. Jak poznać czy negatywny komentarz odnośnie filmu jest prowokacją czy nie? No właśnie nie sposób poznać. Zawsze uważałam że powinna być wolność i swoboda wypowiedzi bo jeśli nie ma, to filmweb robi się tendencyjny i nie wiarygodny. Komuś nie spodobał się film i ma prawo go skrytykować nie obrażając innych. No właśnie, za to tym wszystkim którym podobał się film odbierają bardzo osobiście krytykę odnośnie tego filmu. Tak to już bywa.

użytkownik usunięty
nudecroft

ale obraził użytkownik szkoda że nie skopiowałem ale to było tak

ile można oglądać to samo? chyba tylko gimabaza i dzieciarnia to jest obraza a jak ty to popierasz to daleko zajdziesz...

Przecież stwierdzenie że film jest dla dzieciaków i "gimabazy" to nie jest żadna obraza tylko stwierdzenie faktu. To jest autentyczna prawda że film jest dla najmłodszych i to żadna obraza. Więc zastanów się.

użytkownik usunięty
nudecroft

nie ma tu się nad niczym zastanawiać, tak się składa że marvela lubią także i dorośli choćby dlatego że to sci fi choćby dlatego że bajki kiedyś leciały i wspomnienia z dzieciństwa są

to podobnie jak Harry czytałeś książki w dzieciństwie to sentyment pozostanie.

Jeśli więc dla ciebie to nie obraza to kończę dyskusję...

Chodzi mi jedynie o takie dziwne zjawisko, że ludzie obrażają jak mówi się że film jest dla dzieciaków czy jak to tam ująć gimnazjalistów. Więc od razu widać że ci ludkowie są śmieszni co się obrażają bo nie mają powodu by się obrażać. Przecież sami twórcy filmu uznali że film jest od lat 12 czy tam PG 13.

użytkownik usunięty
nudecroft

tak tak to nie znaczy że trzeba obrażać bo film ma taką kategorię i nie pisz do mnie bo nie odpiszę...

Wszystko zależy od odpowiedniej formy wypowiedzi. Jak napiszesz tak: - Film przeznaczony wyłącznie dla bezmózgich gimnazjalistów i głupich dzieciaków, ode mnie 1/10.
No i to jest forma obraźliwa. Natomiast jak napiszesz tak :
Inteligentny starszy widz potwornie się wynudzi na tym filmie dlatego też film dedykowany jest dzieciakom którzy bywają mało krytyczni, film powinien im się spodobać. NO widzisz ta forma jest łagodniejsza ale jakże trafna jest ta wypowiedź i prawdziwa ;)
Nie musisz mi odpisywać :)

użytkownik usunięty
nudecroft

No tu się z tobą zgodzę ale poprzedni temat taki nie był był obrazliwy.

użytkownik usunięty
nudecroft

http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Czas+Ultrona-2015-637247/discussion/Film+ dla+ludzi+ograniczonych+bez+gustu+i+poczucia+smaku,2531477

tego dzisiejszego nie znalazłem ale był mniej więcej w takiej formie

OK, można powiedzieć, że to dużo zależy od tego jak ktoś odbiera dany wpis, dla niektórych jest bardziej obraźliwe a dla innych mniej.

nudecroft

To niech tak samo też Napiszą na forach SW i Władcy ...jestem też pewny że tam te tematy również zostaną usunięte ..

nudecroft

Własnie był sam czytałem np o dzieciach jak byś się czuła gdyby jakiś fan marvela dając pozytywną ocenę filmu obrażał tych którym film się nie podobał ?? nie lepiej oceniać sam film pozytywnie lub negatywne beż oceniania ludzi którym się podobał lub nie podobał się.??

użytkownik usunięty
wort801

no właśnie i w tym cała rzecz. Oglądnąć, wystawić ocenę, napisać opinię, długą krótką, obojętne bez obrażania, i się nie męczyć na forum filmu które się nie lubi.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Daj spokój ..

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 5

Maniakowy a tobie płacą za bronienie każdego filmu Marvela czy to hobby?
pod każdym tematem cie widzę. Musze z ciekawości przejrzeć inne tematy xD
Pytam naprawdę bo to rzadkość taka ekscytacja połączona z agresją wobec innych poglądów

użytkownik usunięty
ant887

ale ja zgłosiłem temat który był prowokacją więc co w tym dziwnego, i nie bronię każdego, widzę, że moich wcześniejszych komentarzy nie odczytałeś ignorowałeś więc ja też cię ignoruję...

ocenił(a) film na 5

ok nie czytam twoich komentarzy ale zajrzałem na twoje oceny ( wybacz nie powstrzymałem sie) ale oceny Marvelowi walisz jak 8 letni amator pokemonów
Fakty są jakie są
9 dla Kapitana ameryki 1 to niestety dowód (Najgorsza padlina obok Thora 2)
Nie jestem trollem więc moje oceny nie są w okolicach 1-3 ale 9 to już Fanatyzm

użytkownik usunięty
ant887

9 dałem bo akurat jest lepszy od Thor mroczny świat i Iron Man 3 ostatnio zrobiłem analizę pierwszej fazy marvela i zmieniłem

zresztą pierwszy kapitan jest bez zbędnych dłużyzn i nawciskanych efektów, biorąc pod uwagę takiego Hobbita który ma ogrom nawciskanych zbędnych efektów, moja analiza jest taka a nie inna

zresztą to że dałem 9 nie znaczy ze uważam ten film za rewelacyjny jest najsłabszy z pierwszej fazy ale nie najgorszy.

Twoje zdanie szanuję, według mnie jeśli juz to pierwszy kapitan zasługuje na max 5-6 na 1 żaden film obiektywnie nie zasługuje no może prócz bibera kac wawy...