http://comicbook.com/blog/2014/04/27/marvel-netflix-series-part-of-marvel-cinema tic-universe-available-for-binge-watching-according-to-joe-quesada/
Joe Quesada potwierdził, że doczekamy się wkrótce tych czterech seriali. Co tu więcej powiedzieć... Zachęcam do przeczytania.
"Quesada also confirmed interconnectivity not only between the different Netflix series themselves, but also with the other Marvel movies and TV shows."
Czyżby Defenders odegrali jakąś rolę w Avengers 3?
No właśnie "and TV Shows", czyżby jakieś nawiązania do serialu Agents of S.H.I.E.L.D? Świetnie te seriale się zapowiadają i umilą na pewno III fazę.
Chciałbym zobaczyć Defenders w Avengers 3, ale boję się, że byłoby to za dużo postaci na jeden film. Aczkolwiek w jakiejś dużej bitwie mogliby walczyć wszyscy, gdyby tylko ktoś to dobrze obmyślił.
Bardzo cieszą mnie te seriale. Agents of S.H.I.E.L.D. oglądam tylko dlatego, że to MCU. Sam pomysł robienia serialu od Marvela, w którym nie ma żadnych superbohaterów jest dla mnie już nietrafiony. Dodatkowo denerwują mnie prawie wszyscy bohaterowie... Te natomiast seriale mogą naprawdę się udać, chociaż ciekawi mnie jak mają zamiar przyciągnąć widzów do 4 nowych tytułów. I czy po którymś sezonie połączą ich w jeden serial.
Najważniejsze, że MCU pięknie nam kwitnie. Jestem z tych, którzy chcą aby to uniwersum było tak szerokie jak tylko to możliwe.
Zaletą tego uniwersum jest,że wszystko jest przemyślane od pierwszych filmów. Ważne się poszerza robiąc to sukcesywnie,ale wszystko jest robione z głową.
Mi serial o SHIELD przypadł do gustu. Bo po pierwszej fazie,niezbyt dużo o niej wiedzieliśmy. Przez 16 odcinków pokazali jak to wszystko działa w tej organizacji(takie dopełnienie do Capa2) i od 17 ciągnie wątek resztek agentów SHIELD. W następnym odcinku mamy Marie HIll,w finale Fury. Mnie po seansie Capa 2 ciekawiło co dalej z Furym,Hill resztą agentów itd. A ten serial może to przedstawić, do tego jest pokazane jak SHIELD jest odbierane przez rząd. A w 15 odcinku poznajemy bardziej Sif,coś więcej niż w Thorze 2 jak rzuca mordercze spojrzenie do Jane Foster. No i podoba mi się poprowadzenie wątku,tego jak Coulson powrócił do żywych, zresztą nadal nie jest wszystko wyjaśnione.
Co do Defenders to można to jakoś ciekawie przedstawić. Mściciele mogą ich poprosić o coś,mogą mieć inne zadanie.
To prawda, dlatego głównie śledzę ten serial, że dodaje nowe fakty na temat S.H.I.E.L.D. Jednakże sam pomysł i wykonanie średnio mi się podoba, szczególnie kilka postaci. Mam też wrażenie, że twórcy pokazali za wiele gadżetów, które czasami są po prostu denerwujące. Poza tym, niektóre postacie mają zbyt potężne, niemożliwe bądź głupie moce. Serial ma jednak swoje plusy, dla mnie największym z nich jest sam Coulson, którego uwielbiam. Zawiodłem się jednak znacznie dowiadując się tożsamości Wróżbity.
Kto wie, może członkowie Defenders albo któryś z nich dołączy do Avengers albo któregoś z bohaterów w jakimś filmie. Dość jasne jest jednak dla mnie, że w przypadku np. wielkiej bitwy, jeżeli będzie ona się działa w filmie to zobaczymy jej "odnogę" także w którymś serialu.