nie jest trollem, dajcie człowiekowi spokój, piszecie jakby wam bynajmneij rodzine zabił :D
Wiesz co to Ironia :D ja załapałem za pierwszym razem :) jak mogą być spoilery jak jeszcze filmu nie ma :)
A no tak, że niektórzy sądzą, że wszystko co pojawia się w materiałach promocyjnych też jest spoilerem. Poza tym jest dużo przecieków przed premierą i one też są traktowane jako spoilery. Ja nie mam tego problemu, ale kiedyś na swoją stronę wrzuciłem zdjęcie figurki Hulkbustera, to mnie jeden z fanów ochrzanił, że mu zepsułem seans, bo on nie chciał wiedzieć, że w filmie będzie Hulkbuster. :P
Hah no właśnie 100% racji zresztą ja już te spoilery wierzyć nie chcę i wolę czekać na film. Wiem jakie spoilery zafundował mi w listopadzie hobbit i te spoilery okazały się w większości słabe :D dlatego nie bierzmy wszystkich spoilerów na poważnie, więc wyczułem tu ironię
Oczywiście że są, ale też nie o to chodzi. Raczej o to, że pewnych rzeczy faktycznie nie powinno się pisać, nie ostrzegając o spoilerze, a inne są tak oczywiste, że nie ma takiej potrzeby. Na przykład informacje dotyczące zwrotów fabularnych, śmierci lub pojawienia się bohaterów, itd. powinny mieć ostrzeżenie wielkimi literami - "SPOILER!". Natomiast obecność Hulkbustera w "Czasie Ultrona" jest tak oczywista, że trudno winić innych jeżeli o tym mówią bez ostrzeżeń. Pojawił się on w każdym zwiastunie, na oficjalnych figurkach, na pewno pojawi się też w klipach które będą promować film w polskiej telewizji. Trudno więc jego obecność traktować jako spoiler.