PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211564
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

to film 3/10 a tak jakies 5/10. jego wstawki i gagi z mlotem ratuja film. reszta dno. tyle niespojnosci logicznej ze szok.

ps. darmowe bilety z firmy. ;)

Freddie

aha merytorycznie. czy wy nie widziecie ze ciagle bawimy sie fektami specjalnymi ? na sile wprowadzone refleksyjne watki midzy Wanda i Legolasem albo Nat i Hulkiem? ludzie z Was robia idiotow ze taki chlam kupujecie ;)

jeszcze Iron Many trzymaly poziom 1-2, Thjor plus LOKI !!!! (mistorztsow) reszta to to to... Kac Wawa lepsze....

użytkownik usunięty
Freddie

Kac wawa lepsze? Uśmiałem się! Żart dnia na tym forum haha

tym bardziej że porównujesz dwa zupełnie inne gatunki, wnioskuję po twojej wypowiedzi, "kac wawa lepsze" że próbujesz sprowokować innych ale to słabe...

No najlepszy żart

scena Sokole Oko juz jest na szalupie juz uchachany ze zrobil robote a tu znowu musi leciac po dzieciaka bo matka sobie przypomniala ze syna nie ma. a nikt ich do tcyh szalup na sile nie wprowadzal ale matka poszla na szalupe i wtedy dopiero wola ze syn byl kolo rynku czy gdzies. nie widzisz ze to bylo zalosnie wkomponowane. czy moze mi powiesz ze to byla fantastyczna scena ktora podwyzszala poziom filmu>?

Freddie

do kogo kierujesz ten wpis? Kto nie widzi ze bawimy się efektami specjalnymi? Przecież na tym bazują te filmy. Nie wiem co cie boli. No i wypisałbyś te niespójności logiczne bo na razie rzucasz tylko słowa na wiatr.

ps. fajnie że darmowe bilety ale po co to napisałeś?

Anakin_Skywalker

no chodzi o to ze zamiast sie wysilic i przy takim budzecie zrobic film odstawiaja chałturę, ale dlatego ze widz nie wymaga od tworcow za duzo.

Thora np. potrafilem ocenic na 7 bo byl fajnym filmem. ale ten Avengers czy Zimowy to juz slabo.

smiac mi sie chcialo jak Ultron przewozil "cialo" ciazarowka ktora kierowal jego robot ameryukanskimi ulicami zamiast sobie przeleciec ten kawalek to pozniej zrobili na chwile dopoki avengersi nie odzyskali ciala.

ultron chcial sie zamaskowac w ciezarowce. no kurde przeciez to slabe bylo :D

użytkownik usunięty
Freddie

Przecież thor to najsłabsza seria Marvela nie licząc Iron Man 3, zimowy żołnierz według większości to dobra i najlepsza rozrywka od marvela, więc gadasz kłamstwa...

czyli nie czuje klimatu Marvela jak widac.

użytkownik usunięty
Freddie

Może po prostu nie twoje klimaty, nazwałeś "idiotami" ci którzy oglądają to zaraz ci coś wytłumaczę coś co ostatnio pisałem

użytkownik usunięty
Freddie

ok częściowo racja że te filmy są
dla widowni od 7-12 lat ale
częściowo, oglądają to również
dorośli, ci którzy wychowali się
na marvelu od 7-8 lat, marvel nie
od dziś funguje w naszym
świecie, podobnie DC
najpierw były komiksy do dziś są
czytane i lubiane, popularne
potem powstały bajki z
uniwersum DC Marvela, nie mów
mi że nie pamiętasz Batman i
Robin albo Avengers
zjednoczeni? lub Inhumans ?
Spider man ? nie mów mi że jako
dziecko tego nie oglądałaś? no
chyba że w waszych czasach były
teletubisie, i power rangers a to
przepraszam.
Potem z marvela dc zaczęły
powstawać animowane filmy.
Teraz również filmy aktorskie,
dlatego nie zgodzę się też
częściowo że to są filmy dla ludzi
w wieku 7-12 lat bo i spotkasz
kiedyś starszych ludzi, może
masz kuzynostwo czy tak
kolegów w szkole jakiegoś
znajomego w wieku 20 lat, i
zapytaj czy zna coś takiego jak
marvel, i dc, nie jeden by ci
opowiedział że to wspomnienia
z dzieciństwa, tak jak Harry
Potter gdzie z książkami
większość dzieci z podstawówki
dorastało z każdą kolejną książką
czytając ją, również wielu
dorastało oglądając filmy z Harry
Pottera z każdym kolejnym
filmem dorastali do takiego
okresu gdzie zaczeli sięgać po
poważne uniwersa jak choćby
mistrz Tolkien, czy Mroczna
wieża, czy inne bardziej znane
dzieła. Więc czy serio to są bajki i
filmy dla dzieci 7-12 lat? serio tak
uważasz? hmm wydaje mi się że
w waszych czasach to w ogóle
nie było bajek, no ale cóż się
dziwić moda na sukces wtedy
szalała

nie bierz tego do siebie nie chodzi tu o ciebie to jest moja wypowiedź z przed kilku dni do kogoś innego, tylko skopiowałem

panie ja ogladalem serial animowany jak SPider-Man wraz z Ironmanem i jeszcze kims tam walczy pko Hydrze i Red Skullowi. taki misz masz wszystkiego. i co? nic :)

użytkownik usunięty
Freddie

No to nie wiem co masz do filmów zwłaszcza że lubiących ten film nazywasz "idiotami"

ja nazywam idiotami czy to tworcy tych filmow robia z nas idiotow? ;)

użytkownik usunięty
Freddie

I znowu obrażasz twórcy filmów wcale nie robią z nas idiotów dostarczają dobre kino rozrywkowe

wiesz co... ale jak mozna nie znosic Avatara!? :D tak samo ten i tamten film sa srednie.

LOTR rozrywka, efektow w ciulc ale jakos tamte filny sa 9-10 u mnie ocenianie. teoretycznie niczym sie nie roznia od Marvelic ale jednak roznia historia lepsza aktorzy lepsi itd co przeklada sie na o wiele lepszy wynik niz Marvele...

Watchmen... przeciez tam genialna historia troche gorsze efekty ale przeklada sie na bdb film.

no chyba ze ckliwie zalosne momenty jak rozmowa Wandy z Sokolim Okiem to szczyt emocjonalny to wtedy wiesz... to bylo tak zalosnie wkomponowane ze hoho...

narazie o filmie slysze ale super poscigi walka efekty ale reszta? nawet historia nie chwyta program ktory sie sam stowrzyl i wymyslil ze trzeba zniszczy ludzi bo widzi jaki to slaby gatunek.... slabo.

chlopaki tylko zacieraja rece bo co rok wychodza 2-3 filmy zbijaja kase a Wy to lykacie. przez co cierpia inni. bo oni naprawde mogliby zrobic dobry film ale po co jak i tak sie sprzeda sredni film.

użytkownik usunięty
Freddie

avatar to żenujące kino i tyle...

no jest zenujace. ultron takze gdzie opisuje kolejne sceny z filmu ktore nie robia z tego filmu cudo tylko obnizaja te jego efekty specjalne... tak kpi sie z widza :)

użytkownik usunięty
Freddie

Według ciebie tak

to nie jest argument. :)

ocenił(a) film na 7
Freddie

Widzimy (przynajmniej niektórzy xP), od czasu do czasu fajnie pójść do kina na film gdzie można wyłączyć mózg, patrzeć na ładne obrazki i trochę pośmiać się z gagów. Nie czuję się idiotą że na to poszedłem, dobrze wiedziałem na co idę i wydam pieniądze.
Trochę dziwne że Thory Ci się podobały, a Avengers uważasz za gorsze od Kac Wawy, toż to podobne klimaty i poziom rozrywki.

użytkownik usunięty
Anthrax91

No i dokładnie najlepsza wypowiedź w tym temacie.

Anthrax91

jesli serio potraktowales ze uwazam avengersow gorszych od wawy to gratuluje :D

użytkownik usunięty
Freddie

to to była ironia lol powiedz mi tylko po co?

"jeszcze Iron Many trzymaly poziom 1-2, Thjor plus LOKI !!!! (mistorztsow) reszta to to to... Kac Wawa lepsze...."

po co? zeby okreslic ze oprocz w/w filmow reszta Marveli byla srednia/slaba skontrastowac to Ironmany/Thor reszta Marveli. kazdy wie ze od Kac Wawy to moze Jez Jerzy jest gorszy :P

ocenił(a) film na 7
Freddie

Ironia czy nie, przekaz ten sam.

Anthrax91

no właśnie nie ;)

ocenił(a) film na 10
Freddie

Trzeba uważać, co się pisze.