PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211630
6,1 72 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Ultron będzie mroczniejszy... Przynajmniej tak wskazywały trailery... Ale co mi się w nim najbardziej podobało? To, jak ruszał ustami... Jak bardzo ludzkie były jego ruchy...
Niestety w ani jednej scenie nie widziałam ani Gwyneth, ani Toma, a czytałam, że mają się pojawić. No chyba, że w scenie po napisach, ale tyle to w kinie nie da się wysiedzieć. Żal mi Pietro, ale myślę, że to wynika z tego, że ten sam bohater pojawia się w Xmenach.
Najfajniejsze sceny, to te w których pojawia się najwięcej superbohaterów, czyli podczas imprezy z początku filmu, finałowej walki i finałowej sceny, gdy Kapitan i Nat zabierają się za opiekę nad nowymi członkami Avengers.
Nie podoba mi się też Laura, nie pasuje mi do mojej wizji, ale cóż... To tylko moja wizja :P Nie dostrzegłam też Thanosa, a w obsadzie na FW jest... No i naprawdę uśmiercili Struckera? Dużej roli to on nie miał...
Chociaż widać z mojej strony trochę krytyki, to oceniam film dobrze. Chcę go zobaczyć znów, jak najszybciej. Ale na spokojnie, nie w kinowym tłumie.
Na plus na pewno zasługuje podział ról. Każdy z Avengersów dostał chyba po tyle samo czasu. Clint miał bardzo fajne sceny :)
Ogólnie film w moim odczuciu jest zupełnie inny, niż pierwsza część. Jeśli oczekujecie powtórki, to niestety... Tak nie będzie.
Aha, fajnie, że nawiązują do swoich odrębnych światów w jednym filmie. Fajnie to się ze sobą przeplata. Kilka scen wbiło mnie w fotel. A zrywałam się na myśl o tym, że za chwilę pojawią się jakieś fajne niuansiki... Tak jak np. kamienie nieskończoności... :D
Kocham świat Marvela i wszystko co stworzyli!!! Nawet jeśli scenariusz jest słaby, denny, dziecinny, ma luki... To co z tego? Nie myślmy tak o tym! Zanurzmy się w ten świat i bawmy się tym! Wyruszmy po przygodę!

użytkownik usunięty
balex

Thanos jest w scenie po napisach tej pierwszej. Mam pytanie czy jest Loki?

Ja go nie widziałam w filmie :(

użytkownik usunięty
balex

Dużo jest humoru?

użytkownik usunięty
balex

Dużo jest humoru? :p

Nie za dużo, nie za mało. W sam raz. Uważam, że humor jest bardzo fajnie wyważony :)

użytkownik usunięty
balex

Uff nawet nie masz pojęcia jak mi kamień z serca spadł dziękuję. A jak wypadła Natasha?

Cudowna jak zwykle! Ale na jej temat nie mogę się obiektywnie wypowiadać, bo ją bezwarunkowo uwielbiam.
Muszę też przyznać, że Elizabeth Olsen dała radę. A pod koniec filmu to była już prawdziwym Avengers :)

użytkownik usunięty
balex

Oooo ale mi smaczka narobiłaś black Widow też bezwarunkowo kocham zwłaszcza po Winter solider ;)

użytkownik usunięty
balex

Post 2

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 8

.

ocenił(a) film na 5
balex

A jak wypadł Vision tak tylko czy dobrze czy źle no i jak wypadła walka Hulka z Hulkbasterem ?

Zartanxxx

Vision jest taki... Mozna go porównać do arystokraty. Ale Paul już ma taki urok i tak go zagrał. Napewno w niektórych scenach wypadł imponująco :)

balex

Aha, potrafi coś, czego wcześniej mógł dokonać tylko Thor ;) I ta scena wywołała w kinie największe poruszenie :)

ocenił(a) film na 8
balex

Dokładnie, podczas seansu ludzie zaczęli klaskać. ;]

Wakko

Na moim seansie były długie i głośne komentarze, wytrzeszcz oczu i wzdychanie :P

ocenił(a) film na 5
balex

Podniósł młot?

Zartanxxx

Oglądając trailery zastanawiałam sie dlaczego Hulk i Tony walczą ze sobą? Ma to swoje dobre usprawiedliwienie. A cała scena jest bardzo dobra. Ale taka miejscami całkowicie nierealna, nawet jak na świat Marvela

ocenił(a) film na 8
balex

Nie ma Lokiego? Czy jest duża szansa, że nieuważnie oglądałaś? To niemożliwe przecież był nawet na planie w styczniu na dokrętce scen. Ale lipa by to była.

użytkownik usunięty
Belief

Jeśli jest on na 15 sekund jak ork w Dol Guldur to hm możliwe

ocenił(a) film na 8

Wiedziałam, że nie będzie go dużo no, ale tak żeby go nie zauważyć? Może mrugnęła w tym czasie :P

użytkownik usunięty
Belief

Możliwe! Z tego co pisze autorka tematu jest dużo akcji a Loki mógłbyć w punkcie zamieszania więc mogła przegapić

ocenił(a) film na 8

Obyś miał rację.

ocenił(a) film na 8
Belief

Ja też nie widziałem Lokiego. Jeśli był w wizji Thora, to nie miał nawet 5 sekund czasu ekranowego. ;]

Wakko

No właśnie wypatrywałam go w wizjach Thora, ale niestety :( Pokazali Asgard, Thor miał w wizjach nawet kilka scen. Ale Lokiego nie widziałam. Przecież nie przegapiłabym jego boskiego uśmiechu ;)

użytkownik usunięty
Wakko

kurdę to kiepsko :P no ja jeszcze jakoś przeżyje gorzej z Belief :] bo liczyła na Lokiego :P jak i wiele fanek

ocenił(a) film na 8
Wakko

I nie tylko Ty. Byłam wczoraj na forum zagranicznym i okazuje się, że praktycznie nikt go nie widział. Ale podobno jest. Tu założyłam temat o nim, ale na tym forum oczywiście go nie widać :/
http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Czas+Ultrona-2015-637247/discussion/Brak+ Lokiego+w+Ultronie!,2631570

Podsumowując Loki jest przez 1 góra 2 sekundy.

Belief

Nie dam sobie za to uciąć ręki, ale chyba mignął przez ułamek sekundy w wizji Thora.

ocenił(a) film na 8
naza

O dzięki. To już przynajmniej wiem gdzie i kiedy mam nie mrugać.

ocenił(a) film na 7
balex

Skoro już przeczytałem Twoje rewelacje na temat filmu to dopytam - podobno w filmie pojawia się w jednej z ról aktorka Julie Delpy. Kojarzysz?

Yoschan

Aktorkę znam. Ale nie umiem jej odnaleźć w filmie. Dlatego nie lubię 3D, bo mnie za bardzo rozprasza... Tak próbuje teraz ją gdzieś umiejscowic, bo było kilka epizodycznych blondynek... Moze jakaś Sokowianka, albo ktoś w laboratorium... Naprawdę nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie

ocenił(a) film na 7
balex

Ciekawe. :>
A co stanie się z Thorem i Brucem Bannerem?

ocenił(a) film na 7
Yoschan

ich status nie zmienil sie po filmie , nadal zyja, poza tym ze przestali byc , jak mniemam ,Avengersami

Yoschan

Ja mam nadzieję, że będą Avengersami w ostatnich dwóch częściach. Nie wyobrażam sobie innego podsumowania tych wszystkich faz. Thor musi wrócić, tym bardziej, że podobno Ragnarok będzie jakoś z tym wszystkim powiązany.
Liczyłam na Lokiego w AoU, myślałam, że w tych wizjach Thor odkryje, że Loki upodobnił się do Odyna i zajął jego miejsce. Ale chyba jeszcze na to za wcześnie...
No i Clint musi być. Bardzo mi się spodobał w AoU. Zwykły człowiek, a powala, bez super mocy nawet 'mutantów' :P
Dobra, zabieram się za Agentów Tarczy :)

ocenił(a) film na 7
balex

plotka jest taka ze Rangorok bedzie ostatnim filmem z Thorem.
co do agentów TARCZY , to jeszcze nie bylo odcinka bezposrednio powiazanego z AOU, ale pojawily sie w ostatnim(przedwczoraj) 2 postacie, które widzialem w filmie

ocenił(a) film na 5
krzysio53a

I tu błąd. Hemsworth podpisał kontrakt na obie części IW

ocenił(a) film na 7
Zartanxxx

dzieki za sprostowanie , jak zaznaczylem ,to plotka

Zartanxxx

Cudownie <3

ocenił(a) film na 7
Yoschan

obila mnie sie o oczy w czasie seansu , ale za nic nie moge powiedziec gdzie, na pweno nie jest to Carol Danwers , bo jak mniemam o to pytasz

ocenił(a) film na 7
Yoschan

mam prawie pewnosc ze aktorka uzycza glosu nowemu komputerowi Starka imieniem Friday

krzysio53a

To by pasowało. Zapomniałam o Friday :D