Ultron będzie mroczniejszy... Przynajmniej tak wskazywały trailery... Ale co mi się w nim najbardziej podobało? To, jak ruszał ustami... Jak bardzo ludzkie były jego ruchy...
Niestety w ani jednej scenie nie widziałam ani Gwyneth, ani Toma, a czytałam, że mają się pojawić. No chyba, że w scenie po napisach, ale tyle to w kinie nie da się wysiedzieć. Żal mi Pietro, ale myślę, że to wynika z tego, że ten sam bohater pojawia się w Xmenach.
Najfajniejsze sceny, to te w których pojawia się najwięcej superbohaterów, czyli podczas imprezy z początku filmu, finałowej walki i finałowej sceny, gdy Kapitan i Nat zabierają się za opiekę nad nowymi członkami Avengers.
Nie podoba mi się też Laura, nie pasuje mi do mojej wizji, ale cóż... To tylko moja wizja :P Nie dostrzegłam też Thanosa, a w obsadzie na FW jest... No i naprawdę uśmiercili Struckera? Dużej roli to on nie miał...
Chociaż widać z mojej strony trochę krytyki, to oceniam film dobrze. Chcę go zobaczyć znów, jak najszybciej. Ale na spokojnie, nie w kinowym tłumie.
Na plus na pewno zasługuje podział ról. Każdy z Avengersów dostał chyba po tyle samo czasu. Clint miał bardzo fajne sceny :)
Ogólnie film w moim odczuciu jest zupełnie inny, niż pierwsza część. Jeśli oczekujecie powtórki, to niestety... Tak nie będzie.
Aha, fajnie, że nawiązują do swoich odrębnych światów w jednym filmie. Fajnie to się ze sobą przeplata. Kilka scen wbiło mnie w fotel. A zrywałam się na myśl o tym, że za chwilę pojawią się jakieś fajne niuansiki... Tak jak np. kamienie nieskończoności... :D
Kocham świat Marvela i wszystko co stworzyli!!! Nawet jeśli scenariusz jest słaby, denny, dziecinny, ma luki... To co z tego? Nie myślmy tak o tym! Zanurzmy się w ten świat i bawmy się tym! Wyruszmy po przygodę!
Uff nawet nie masz pojęcia jak mi kamień z serca spadł dziękuję. A jak wypadła Natasha?
Cudowna jak zwykle! Ale na jej temat nie mogę się obiektywnie wypowiadać, bo ją bezwarunkowo uwielbiam.
Muszę też przyznać, że Elizabeth Olsen dała radę. A pod koniec filmu to była już prawdziwym Avengers :)
Oooo ale mi smaczka narobiłaś black Widow też bezwarunkowo kocham zwłaszcza po Winter solider ;)
A jak wypadł Vision tak tylko czy dobrze czy źle no i jak wypadła walka Hulka z Hulkbasterem ?
Vision jest taki... Mozna go porównać do arystokraty. Ale Paul już ma taki urok i tak go zagrał. Napewno w niektórych scenach wypadł imponująco :)
Aha, potrafi coś, czego wcześniej mógł dokonać tylko Thor ;) I ta scena wywołała w kinie największe poruszenie :)
Oglądając trailery zastanawiałam sie dlaczego Hulk i Tony walczą ze sobą? Ma to swoje dobre usprawiedliwienie. A cała scena jest bardzo dobra. Ale taka miejscami całkowicie nierealna, nawet jak na świat Marvela
Nie ma Lokiego? Czy jest duża szansa, że nieuważnie oglądałaś? To niemożliwe przecież był nawet na planie w styczniu na dokrętce scen. Ale lipa by to była.
Wiedziałam, że nie będzie go dużo no, ale tak żeby go nie zauważyć? Może mrugnęła w tym czasie :P
Możliwe! Z tego co pisze autorka tematu jest dużo akcji a Loki mógłbyć w punkcie zamieszania więc mogła przegapić
Ja też nie widziałem Lokiego. Jeśli był w wizji Thora, to nie miał nawet 5 sekund czasu ekranowego. ;]
No właśnie wypatrywałam go w wizjach Thora, ale niestety :( Pokazali Asgard, Thor miał w wizjach nawet kilka scen. Ale Lokiego nie widziałam. Przecież nie przegapiłabym jego boskiego uśmiechu ;)
kurdę to kiepsko :P no ja jeszcze jakoś przeżyje gorzej z Belief :] bo liczyła na Lokiego :P jak i wiele fanek
I nie tylko Ty. Byłam wczoraj na forum zagranicznym i okazuje się, że praktycznie nikt go nie widział. Ale podobno jest. Tu założyłam temat o nim, ale na tym forum oczywiście go nie widać :/
http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Czas+Ultrona-2015-637247/discussion/Brak+ Lokiego+w+Ultronie!,2631570
Podsumowując Loki jest przez 1 góra 2 sekundy.
Skoro już przeczytałem Twoje rewelacje na temat filmu to dopytam - podobno w filmie pojawia się w jednej z ról aktorka Julie Delpy. Kojarzysz?
Aktorkę znam. Ale nie umiem jej odnaleźć w filmie. Dlatego nie lubię 3D, bo mnie za bardzo rozprasza... Tak próbuje teraz ją gdzieś umiejscowic, bo było kilka epizodycznych blondynek... Moze jakaś Sokowianka, albo ktoś w laboratorium... Naprawdę nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie
ich status nie zmienil sie po filmie , nadal zyja, poza tym ze przestali byc , jak mniemam ,Avengersami
Ja mam nadzieję, że będą Avengersami w ostatnich dwóch częściach. Nie wyobrażam sobie innego podsumowania tych wszystkich faz. Thor musi wrócić, tym bardziej, że podobno Ragnarok będzie jakoś z tym wszystkim powiązany.
Liczyłam na Lokiego w AoU, myślałam, że w tych wizjach Thor odkryje, że Loki upodobnił się do Odyna i zajął jego miejsce. Ale chyba jeszcze na to za wcześnie...
No i Clint musi być. Bardzo mi się spodobał w AoU. Zwykły człowiek, a powala, bez super mocy nawet 'mutantów' :P
Dobra, zabieram się za Agentów Tarczy :)
plotka jest taka ze Rangorok bedzie ostatnim filmem z Thorem.
co do agentów TARCZY , to jeszcze nie bylo odcinka bezposrednio powiazanego z AOU, ale pojawily sie w ostatnim(przedwczoraj) 2 postacie, które widzialem w filmie
obila mnie sie o oczy w czasie seansu , ale za nic nie moge powiedziec gdzie, na pweno nie jest to Carol Danwers , bo jak mniemam o to pytasz
mam prawie pewnosc ze aktorka uzycza glosu nowemu komputerowi Starka imieniem Friday