PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211564
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Human Torch?

ocenił(a) film na 3

Nie wiem czy padło już takie pytanie, ale teraz do mnie dotarło: gdyby w kolejnej części Avengers
chcieli dodać Human Torch, to co wtedy? Ten sam aktor gra przecież Kapitana Amerykę. Zmienią
specjalnie aktora na potrzeby filmu? :D

Demotrix

Spotkanie kogokolwiek z F4 z zespołem Mścicieli jest niemożliwe w świecie filmowym, ponieważ prawa do jednych i drugich mają dwie różne od siebie wytwórnie filmowe. F4 ma FOX, podobnie jak X-Menów, Disney/Marvel ma Mścicieli, Czarną Panterę, Ant-Mana, Doktora Strange'a, a prawa do Spider-Mana ma Sony. Poza tym planowany jest reboot F4, więc kto inny zagra Human Torch'a.

ocenił(a) film na 3
John_Shepard

To, że ktoś nabył licencję to tylko kwestia czasu, aż ta licencja wygaśnie i wtedy wróci z powrotem do Marvel, czyli Disney. Obecność wyżej wymienionych nie jest możliwa teraz, ale może kiedyś. A nie raz bywało tak, że wytwórnie współrealizowały dany projekt.

ocenił(a) film na 9
Demotrix

Ale i tak jak kolega wyżej wspomniał jest planowany reboot Fantastycznej 4 więc raczej nie było by kłopotu gdyby F4 pojawiła się kiedyś tam w Avengers, a poza tym to oczywiste że Human Torch grany przez Chrisa nie pojawił by się w Mścicielach, ponieważ Chris gra również Kapitana Ameryke ^^ Jeśli już by tak miało być to oczywisty jest fakt że zmienili by aktora u któregoś z wymienionych bohaterów ;]

ocenił(a) film na 3
IronHulk12

I co Twój post wnosi do dyskusji? Powtórzyłeś tylko nasze słowa.

"Ten sam aktor gra przecież Kapitana Amerykę."

Demotrix

Wydaje mi się, że ewentualne wygaśnięcie licencji, może być spowodowane tym, że studio przez dłuższy okres czasu nie nakręci filmu, który jest związany z licencją (F4), lub po prostu ją odsprzeda.

ocenił(a) film na 3
John_Shepard

A nie ma czegoś takiego jak licencje terminowe? Nie siedzę w temacie, ale wydaje mi się, że gdy ktoś dostaje licencję na dany produkt to ma określony czas, by tę licencję wykorzystać, promować.

Demotrix

Na pewno coś takiego jest, ale co zawiera ta umowa to wiedzą tylko FOX i Marvel ;)

ocenił(a) film na 7
John_Shepard

Czarną Panterę? Czy jest możliwe, żeby ją zekranizowali?

fifi39

Wydaje mi się, że jest w kolejce po Doktorze Strange'u.

John_Shepard

Są jeszcze Inhumans i Heroes for Hire po Strendżu i Ant Manie więc się nie rozpędzajmy.

barry4500

Plany obejmujące realizację Pantery sięgają tak daleko jak Ant-Mana czy Doktorka, więc chyba T'Challa będzie pierwszy.

Demotrix

Pomijając fakt licencji i chęci właścicieli praw do współpracy.. Mało jest filmów, gdzie aktor gra dwie osoby?:) Dziś, w dobie nowoczesnych komputerów to nie stanowi najmniejszego problemu. Tak więc sądzę, że Chris Evans mógłby grać obie postacie;)