PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211569
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

szkoda,że nie ma Punishera, Daredevila, Fantastycznej Czwórki albo X-Mena.

ocenił(a) film na 7
Kinomaniaczka_tvd

marvel ma super bohaterow a tego nie wykorzystuje. obecnie wole JL ale gdyby avengersi mieli inny skład :

IRON MAN , SPIDER-MAN , WOLVERINE , SILVER SURFER , GHOST RIDER , THOR

DLA TAKIEGO SKŁADU DAŁBYM SIĘ POKROIĆ

Rales

SILVER SURFER , GHOST RIDER byli w avengersz ???? coś mi się wydaję że nie

ocenił(a) film na 7
wort801

W AVENGERSACH NIE ALE NALEŻĄ DO MARVELA. MOWILEM - POSTACIE Z MARVELA ZIOM

Rales

ja też :)

ocenił(a) film na 7
Rales

Marvel nie ma praw do filmów ze Spidermanem i Wolverinem, sprzedała je dawno temu (filmy z Spidermanem należą chyba do Sony a Wolverine i inni X-meni do FOX). Hulka też sprzedali ale udało im się go odkupić kiedy filmy z nim nie przyniosły za dużego zysku.

ocenił(a) film na 9
Rales

do Spider-man prawa ma Sony wiec odpada a do X-menów i Fantastycznej Czworki czyli Rosomaka z Twojej listy i Surfera Fox więc tez nic z tego :)

Kinomaniaczka_tvd

Kto to jest X-men?

jasiu15

to taka fikcyjna grupka bohaterów "mutantów" stworzonych przez Stana Lee i Jacka Kirby’ego.
http://pl.wikipedia.org/wiki/X-Men
Filmy są znane,gra tam min. H.Jackman

ocenił(a) film na 6
jasiu15

Kto to jest X-Men XD Chyba rozumiem o co chodzi:D

ocenił(a) film na 8
Kinomaniaczka_tvd

Serio, chciałbyś zobaczyć Punishera w Avengers? Przecież ta postać to prawie antybohater. Nigdy nie był członkiem Avengers, a ponadto nie pasuje do tego uniwersum filmowego. Tak samo Ghost Rider. No litości, sam fakt istnienia tych postaci nie jest obligatoryjny z umieszczaniem ich w Avengers. Zwłaszcza że nie każdy komiks musi opowiadać o superbohaterach. Ghost Rider nigdy nie był superbohaterem, Punisher również.

AnOl

a kto powiedział,że muszą być bohaterami? :)

ocenił(a) film na 8
Kinomaniaczka_tvd

Hmm... No nie wiem, moze scenarzysta Marvela, ktory wpadl na pomysl stworzenia grupy superbohaterow walczacych ze zlem? Przeciez na tym polega cala idea tej organizacji. Owszem, Black Widow i Hawkeye nie byli superbohaterami, ale z racji przynaleznosci do agencji S.H.I.E.L.D. zostali wprowadzeni do Avengers. A ztego, co pamietam historia takiego Ghost Ridera nigdy sie nie nalozyla z przygodami herosow.

AnOl

wiem,wiem,ale czasem fajnie byłoby oglądnąć ich wszystkich na ekranie :)

AnOl

Hmm Ghost rider wielokrotnie spotykał takich bohaterów jak iron-man,hulk czy thor spotykał też calą drużynę Avengers
BIZARRO BACK ISSUES: GHOST RIDER FIGHTS ALL OF THE AVENGERS, AND WINS (1981) to jeden z komiksów gdy ghost spotyka avengers .

AnOl

The Avengers Lay A Trap For Frank Castle In PUNISHER: WAR ZONE #4 punisher również spotykał wielokrotnie avengers i nie zgadzam się z tobą czy pasuje do universum jest mścicielem kimś takim jak batman w dc tyle że stosuje dość brutalne metody zresztą podobnie jak dardevil cz wolverin !!!

AnOl

Choć co prawda to prawda ciężko było by ich przedstwaić w takim filmie jak avengers który jest mało brutalny itd chyba że mogli by zabijać jakichś kosmitów czy coś .

ocenił(a) film na 8
kkrr26

Nie napisalam, ze Punisher nie spotkal sie z Avengers. Wspomnialam o Ghost Riderze, bo nie bylam pewna. Co do Punishera, nie mialam watpliwosci, poniewaz w jednym z komiksow zabil on wszystkich czlonkow Avengers i siebie. Ale do Batmana na pewno bym go nie porownala, poniewaz jego lrucjaty sa bardzo okrutne i nie zawdsze dziala w slusznej sprawie. Nie pasowalby do Avengers, bo jest to druzyna zlozona z kolorowych do szpiku kosci dobrych postaci, a to co cechuje Punishera to mrok i brutalnosc. A ze trudno byloby go wpasowac w rzeczywistosc filmowych Avengers to juz inna sprawa.

AnOl

Tak z pewnością masz rację no ale gdyby film powstał na podstawie war zone #4 mogli by się spotkać. Na pewno nie w tych avengersach co mamy teraz faktycznie są zbyt kolorowi chyba że punisher był najemnikim i był by wynajęty do zabicia starka ale by tego nie zrobił walczyli by ale stark ma zbroje więc punisher krzywdy by mu nie zrobił i krew by się nie polała itd potem się dogadali pogodzili itd połowa by to kupiłą drugiej połowie by się to nie podobało itd co do porównania Batmana z Punisherem miałem namyśli batmana z dark knight (comics) nie film ewentualnie z knightfall gdzie batman nie jest tak kolorowy i mi osobiście przypomina punishera .

ocenił(a) film na 8
kkrr26

Biorac pod uwage Iron Mana, ktorego zaserwowal nam pan Shane Black, zbroje Starka nie sa juz tak wytrzymale jak wczesniej, (choc poniekad w dalszym ciagu sa zrobione ze stopu zlota i tytanu) wiec Punisher nie mialby jakiejs duzej trudnosci w znieszczeniu ich. Z drugiej strony jedyna oficjalnie ocalala zbroja to mark2, czyli najwytrzymalsza z powstalych, wiec z nia moglby miec problem.

ocenił(a) film na 9
AnOl

Zgadzam się, przeciez wiele razy nawet sami Mściciele polowali na Punishera a Ghost Rider jest zbyt niebezpieczny dla otoczenia :P

Kinomaniaczka_tvd

Moim zdaniem zajebiście by było gdyby powstała druga grupa four dark heroes w której skład by wchodził daredevil,blade,punisher i ghost rider i na przykład mogil by walczyć z avengersami a nastepnie się pogodzić i pokonać razem jakiegos wroga :D

kkrr26

i to jest myśl:)

ocenił(a) film na 7
Kinomaniaczka_tvd

Dokładnie! Już wyobrażam sobie skład niezniszczalnych-mścicieli : Wolverine, Iron-Man, Kapitan Ameryka,Ghost Rider, Spiderman
Szkoda że to mało realne...

SzalonyGoblin

Myślę że ludzie z Marvela spokojnie mogli by nakręcić film takiego typu jak gra "Marvel ultimate aliance" gdzie było by sporo bohaterów i co dla mnie było by ważne żeby aktorzy byli tacy sami jakich znamy z poprzednich filmów i nie było tak jak zostaliśmy przyzwyczajeni że Hulka zawsze gra inny aktor ( wydaje mi sie że Eric Bana zagrał go najlepiej) i dlatego jest to mało prawdopodobne że ujrzymy Kapitana Amerykę u boku z Fantastyczną czwórką (za którą nie przepadam) bo Ludzką pochodnie i kp. Amerykę gra ten sam aktor.

ocenił(a) film na 7
daniel19955111

Możliwe, ale musieliby odzyskać prawa do większości bohaterów, które posprzedawali innym firmom. Straciliby więcej niż zarobili na takim filmie :)
P.S Akurat zagrywam się w Marvel ultimate alliance na PS2 Masz chłopie wyczucie :D

ocenił(a) film na 9
Kinomaniaczka_tvd

Punisher. tak jak i Daredevil nigdy nie byli w Avengersach, tak samo Fantastyczna Czwórka, z X-menów było kilku tylko na przykład Sunspot, Wolverine czy Cannonball

Kinomaniaczka_tvd

Według mnie źle zrobili sprzedając prawa autorskie do kilku naprawdę fajnych gości z którymi można było zrobić porządne filmy , patrząc na niektóre filmy z Herosami z Marvela czuje niedosyt i rozczarowanie wystarczy luknąć na Dardevila, Ben Aflek według mnie to fatalny aktor i krótko mówiąc Dardevil w jego wykonaniu wypadł kiepsko. Natomiast Wesley Snipes idealnie wcielił się w Blade, Bądź Jackman jako Wolverine. I jeszcze osobiście uważam że Tobey Maguire jest lepszym Spidermanem.

Kinomaniaczka_tvd

Ja bym chciał Blade'a zobaczyć w Avengers.