marvel ma super bohaterow a tego nie wykorzystuje. obecnie wole JL ale gdyby avengersi mieli inny skład :
IRON MAN , SPIDER-MAN , WOLVERINE , SILVER SURFER , GHOST RIDER , THOR
DLA TAKIEGO SKŁADU DAŁBYM SIĘ POKROIĆ
Marvel nie ma praw do filmów ze Spidermanem i Wolverinem, sprzedała je dawno temu (filmy z Spidermanem należą chyba do Sony a Wolverine i inni X-meni do FOX). Hulka też sprzedali ale udało im się go odkupić kiedy filmy z nim nie przyniosły za dużego zysku.
do Spider-man prawa ma Sony wiec odpada a do X-menów i Fantastycznej Czworki czyli Rosomaka z Twojej listy i Surfera Fox więc tez nic z tego :)
to taka fikcyjna grupka bohaterów "mutantów" stworzonych przez Stana Lee i Jacka Kirby’ego.
http://pl.wikipedia.org/wiki/X-Men
Filmy są znane,gra tam min. H.Jackman
Serio, chciałbyś zobaczyć Punishera w Avengers? Przecież ta postać to prawie antybohater. Nigdy nie był członkiem Avengers, a ponadto nie pasuje do tego uniwersum filmowego. Tak samo Ghost Rider. No litości, sam fakt istnienia tych postaci nie jest obligatoryjny z umieszczaniem ich w Avengers. Zwłaszcza że nie każdy komiks musi opowiadać o superbohaterach. Ghost Rider nigdy nie był superbohaterem, Punisher również.
Hmm... No nie wiem, moze scenarzysta Marvela, ktory wpadl na pomysl stworzenia grupy superbohaterow walczacych ze zlem? Przeciez na tym polega cala idea tej organizacji. Owszem, Black Widow i Hawkeye nie byli superbohaterami, ale z racji przynaleznosci do agencji S.H.I.E.L.D. zostali wprowadzeni do Avengers. A ztego, co pamietam historia takiego Ghost Ridera nigdy sie nie nalozyla z przygodami herosow.
Hmm Ghost rider wielokrotnie spotykał takich bohaterów jak iron-man,hulk czy thor spotykał też calą drużynę Avengers
BIZARRO BACK ISSUES: GHOST RIDER FIGHTS ALL OF THE AVENGERS, AND WINS (1981) to jeden z komiksów gdy ghost spotyka avengers .
The Avengers Lay A Trap For Frank Castle In PUNISHER: WAR ZONE #4 punisher również spotykał wielokrotnie avengers i nie zgadzam się z tobą czy pasuje do universum jest mścicielem kimś takim jak batman w dc tyle że stosuje dość brutalne metody zresztą podobnie jak dardevil cz wolverin !!!
Choć co prawda to prawda ciężko było by ich przedstwaić w takim filmie jak avengers który jest mało brutalny itd chyba że mogli by zabijać jakichś kosmitów czy coś .
Nie napisalam, ze Punisher nie spotkal sie z Avengers. Wspomnialam o Ghost Riderze, bo nie bylam pewna. Co do Punishera, nie mialam watpliwosci, poniewaz w jednym z komiksow zabil on wszystkich czlonkow Avengers i siebie. Ale do Batmana na pewno bym go nie porownala, poniewaz jego lrucjaty sa bardzo okrutne i nie zawdsze dziala w slusznej sprawie. Nie pasowalby do Avengers, bo jest to druzyna zlozona z kolorowych do szpiku kosci dobrych postaci, a to co cechuje Punishera to mrok i brutalnosc. A ze trudno byloby go wpasowac w rzeczywistosc filmowych Avengers to juz inna sprawa.
Tak z pewnością masz rację no ale gdyby film powstał na podstawie war zone #4 mogli by się spotkać. Na pewno nie w tych avengersach co mamy teraz faktycznie są zbyt kolorowi chyba że punisher był najemnikim i był by wynajęty do zabicia starka ale by tego nie zrobił walczyli by ale stark ma zbroje więc punisher krzywdy by mu nie zrobił i krew by się nie polała itd potem się dogadali pogodzili itd połowa by to kupiłą drugiej połowie by się to nie podobało itd co do porównania Batmana z Punisherem miałem namyśli batmana z dark knight (comics) nie film ewentualnie z knightfall gdzie batman nie jest tak kolorowy i mi osobiście przypomina punishera .
Biorac pod uwage Iron Mana, ktorego zaserwowal nam pan Shane Black, zbroje Starka nie sa juz tak wytrzymale jak wczesniej, (choc poniekad w dalszym ciagu sa zrobione ze stopu zlota i tytanu) wiec Punisher nie mialby jakiejs duzej trudnosci w znieszczeniu ich. Z drugiej strony jedyna oficjalnie ocalala zbroja to mark2, czyli najwytrzymalsza z powstalych, wiec z nia moglby miec problem.
Zgadzam się, przeciez wiele razy nawet sami Mściciele polowali na Punishera a Ghost Rider jest zbyt niebezpieczny dla otoczenia :P
Moim zdaniem zajebiście by było gdyby powstała druga grupa four dark heroes w której skład by wchodził daredevil,blade,punisher i ghost rider i na przykład mogil by walczyć z avengersami a nastepnie się pogodzić i pokonać razem jakiegos wroga :D
Dokładnie! Już wyobrażam sobie skład niezniszczalnych-mścicieli : Wolverine, Iron-Man, Kapitan Ameryka,Ghost Rider, Spiderman
Szkoda że to mało realne...
Myślę że ludzie z Marvela spokojnie mogli by nakręcić film takiego typu jak gra "Marvel ultimate aliance" gdzie było by sporo bohaterów i co dla mnie było by ważne żeby aktorzy byli tacy sami jakich znamy z poprzednich filmów i nie było tak jak zostaliśmy przyzwyczajeni że Hulka zawsze gra inny aktor ( wydaje mi sie że Eric Bana zagrał go najlepiej) i dlatego jest to mało prawdopodobne że ujrzymy Kapitana Amerykę u boku z Fantastyczną czwórką (za którą nie przepadam) bo Ludzką pochodnie i kp. Amerykę gra ten sam aktor.
Możliwe, ale musieliby odzyskać prawa do większości bohaterów, które posprzedawali innym firmom. Straciliby więcej niż zarobili na takim filmie :)
P.S Akurat zagrywam się w Marvel ultimate alliance na PS2 Masz chłopie wyczucie :D
Punisher. tak jak i Daredevil nigdy nie byli w Avengersach, tak samo Fantastyczna Czwórka, z X-menów było kilku tylko na przykład Sunspot, Wolverine czy Cannonball
Według mnie źle zrobili sprzedając prawa autorskie do kilku naprawdę fajnych gości z którymi można było zrobić porządne filmy , patrząc na niektóre filmy z Herosami z Marvela czuje niedosyt i rozczarowanie wystarczy luknąć na Dardevila, Ben Aflek według mnie to fatalny aktor i krótko mówiąc Dardevil w jego wykonaniu wypadł kiepsko. Natomiast Wesley Snipes idealnie wcielił się w Blade, Bądź Jackman jako Wolverine. I jeszcze osobiście uważam że Tobey Maguire jest lepszym Spidermanem.