PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211598
6,1 72 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

czy mógłby mi ktoś powiedzieć czemu IM oparł się berłu lokiego i nie został zahipnotyzowany ?

ocenił(a) film na 10
przemo3333

Na wstępie powiem, że podług konceptu scenarzystów filmu Loki miał przejmować władzę nad ludźmi poprzez dotknięcie berłem ich serc - trochę to bzdurnie wygląda, ale to chyba miało być nawiązanie do tradycji (serce=siedziba duszy czy coś takiego, w filmie o Krzysztofie Kolumbie jakiś facet dotykał czyjegoś serca i miał rzekomo wiedzieć czy ktoś mówi prawdę czy kłamie).

Kiedy więc Loki odruchowo dotyka berłem klatki piersiowej Tony'ego natrafia na opór bo serce było wtedy obudowane baterią, która zarazem powstrzymywała szrapnel przed uszkodzeniem serca. Sama scena miała po prostu na celu wywołać efekt komiczny - i raczej się udało :-)

a, jakbyś był ciekawy to Loki NAPRAWDĘ zabił Coulsona :-)

t_szady

to co stark wkłada na rękę przed próbą zahipnotyzowania go przez Lokiego ?

ocenił(a) film na 10
przemo3333

To są bransoletki do sterowania zbroją, a raczej zawierają sygnał do jej przywołania (nie mają nic wspólnego z hipnotyzowaniem) - Stark zakłada je niepostrzeżenie przyrządzając sobie drinka i kiedy skacze przez okno zbroja obudowuje się wokół jego ciała bo Tony ma bransoletki na sobie.

t_szady

Skacze przez okno???????!!!!?!! Zdawalo mi sie ze go Loki wyrzucil.

ocenił(a) film na 10
HAPPY_CHLOE_819

Co za różnica - ważne że SPADA :-)

t_szady

Jest roznica, i to kolosalna. W filmie rzuca nim Loki, a ty napisales ze Stark sam skacze. Jak sobie to wyobrazilem to nie moglem przestac sie smiac, pomyslalem " kurcze, do tej pory nie wiedzialem ze skoczyl z wlasnej woli".

użytkownik usunięty
t_szady

może to bzdurnie wygląda ale bzdurne nie jest
są znane przypadki gdzie ludzie po przeszczepie serca przejmowali cechy charakteru ich poprzednich właścicieli, i to właścicieli których nie znali :)

ocenił(a) film na 7

Dorabianie takich ideologii do filmu o facetach wyglądających tak:
http://images5.fanpop.com/image/photos/30700000/Captain-America-the-avengers-307 30395-1920-1080.jpg

naprawdę jest linią ostatniej obrony

użytkownik usunięty
katedra

Mały katedra jak zwykle musi wcisnąć swoje 5 groszy^

ocenił(a) film na 7

To nie jest wciskanie 5 groszy, to normalna rozmowa na społecznościowym portalu filmowym. Ale o twoich nawykach aspołecznych już wiemy

użytkownik usunięty
katedra

Odezwał się...****

użytkownik usunięty
katedra

Wkurzasz mnie, wiesz??? Sam jesteś aspołeczny (naukowcy potwierdzili już testy).

ocenił(a) film na 7
t_szady

To działa mniej-więcej tak:
Halabarda Lokiego zawiera Niebieski Infinity Gem (dla filmów są to infnity stones), który Loki dostał od Thanosa. Umożliwia on przejmowanie i kontrolowanie umysłów na odległość. Przykładem może być scena z Avengersów, kiedy mściciele się kłócą a Bruce Banner chwyta halabardę Lokiego w rękę. Dlaczego nie zadziałała na Starka? Wydaję mi się, że powodem jest własnie bateria, która chroni starka przed odłamkami. Trochę to zawiłe, ale i tak jest zdecydowanie prościej niż w komiksach, w których postacie giną i zmartwychwstają wielokrotnie. Co do agenta Coulsona - zginął, ale w tym samym czasie, kiedy Avengersi się jednoczą i wyruszają na pole bitwy, agent Coulson jest trasportowany do Guest House i zostaje poddany projektowi T.A.H.I.T.I. Podano mu lek gh.325 (produkowany z osobnika rasy Kree) i wszczepiono fałszywe wspomnienia. http://happynicetimepeople.com/wp-content/uploads/2014/01/marvels.agents.of_.s.h .i.e.l.d.s01e11.repack.hdtv_.x264-killers.mp4-00.34.35.198.png
Po Avengersach Nick Fury przestaje pełnić rolę dyrektora Tarczy i zastępuje go Coulson. Dowodzi grupką agentów tarczy i wydarzenia, które się tam dzieją fajnie uzupełniają filmy. Polecam ten serial, stanowi fajne uzupełnienie i wzbogacenie filmowych wątków.
SPOILER nawiązujący do ostatniego odcinka Agentów Tarczy w tym roku:
*
*
*
Druga połowa sezonu będzie zdecydowanie lepsza, Skye przemieniona w inhumansa, przeistaczanie agentów w Secret Warriors, będzie się działo!