Ultrona zagra James Spader - podano na facebookowym pagu Marvela oraz na stronie http://marvel.com/news/story/21099/exclusive_avengers_age_of_ultron_casts_james_ spader_as_the_films_legendary_villain
Jeśli teoria, że to JARVIS stanie się Ultronem jest prawdziwa to lipaaa... Bo wolałbym aby zostawili Paula Bettany :/
Nie no, może niekoniecznie zmyła. Raczej na pewno Ultrona stworzy Stark, może po prostu zamiast przekształcać Jarvisa skonstruuje od podstaw nową sztuczną inteligencję. Z drugiej strony skoro CA:TWS ma być najważniejszym pomostem i niejako prequelem A:AoU to może jakąś rolę odegra tu SHIELD.
Wersja z JARVISEM ma sens bo jedna z ujawnionych niedawno animacji koncepcyjnych "Avengers" ma zmodyfikowaną scenę rozmowy Starka, Jarvisa oraz Lokiego i jest w niej przesłanka ku temu, że komputer Tonego może stać się zły. -> http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Age+of+Ultron-2015-637247/discussion/Aven gers+-+przedsmak+Ultrona,2273407
Mi chodziło, że Spader może być zmyłą, ale się po zastanowieniu stwierdzam, że pewnie nie, bo Ultronem będzie jakaś ulepszona sztuczna inteligencja, a nie Jarvis. SI zdolne do podoejmowania decyzji itp., a nie na kagańcu Starka jak Jarvis.
Szkoda, że tej sceny nie ma w filmie albo, że jej chociaż nie nakręcili (byłaby w wyciętych na blu/dvd wtedy.
Naprawdę myślisz że on ma w tym taki duży wkład on tylko daje głos systemowi sterującego robotami starka a i tak w polsce jest dubbing.
A ja myślałem, że jak wybrali Vin Diesela do roli jakiegoś spróchniałego drzewa w "Guardians of the Galaxy", to wybiorą Dwayne'a Johnsona na Ultrona. Dobrze zrobili biorąc mniej znanego, acz ciekawego aktora, ale pewnie i tak jedynie użyczy on głosu, zaś ten cały blaszak zostanie wygenerowany komputerowo (CGI).
Eeee tam, przesadzasz :p Ja tam lubię Johnsona, nawet jeśli jest drewnem, to najlepszym w swoim rodzaju. Nie obraził bym się jakby zagrał jakieś małe cameo w którymś z filmów "Wielkiej Trójki Roku 2015" - "Star Wars VII", "Untitled Superman & Batman Movie", "Avengers:Age of Ultron".