Uwaga wielki spoiler jeżeli moje spekulacje są prawdziwe. 4 kamienie już znamy Tutaj można je sobie przypomnieć https://33.media.tumblr.com/f5598ad64cda82521d8c15f8bb15953c/tumblr_nnfohabkIT1r 1263ho1_500.gif
Wg. mnie Soul Gem znajduje się w Mjölnir'ze ponieważ tylko godni są wstanie go unieść (H - Hammer)
Time Gem pojawi się wraz ze Dr Strange nosi go on na szyi (N - necklace)
Spekuluję że gemy nie działają na roboty i androidy, Mind Gem nie działał na Starka a Vision był w stanie unieść Młot Thor'a. Thanos'a prawdopodobnie pokona jakiś robot albo android
Ciekawa teoria naprawdę mnie pozytywnie zaskoczyłeś ,coś w tym może być,tylko pytanie nasuwa się że jeśli SG jest w Mjolnirze to to powinno jakoś działać tak jak MG działał pod postacią tej niebieskiej kulki w berle chodź wydaję mi się że te kamienie powinny się nazywać jak pozostałe czyli Orb,Eter itp
Dodam jeszcze że MG nie działał na Starka z powodu reaktora w piersi,tylko dlatego na innych działał tak jak na Sokole Oko
Ja bym obstawiał, że Soul Gem ma już Thanos i za jego pomocą zrobi niemały rozpierdzielnik w Strażnikach Galaktyki 2