Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212455
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Wg mnie ta część jest zdecydowanie lepsza od pierwszej.
Efekty jak zwykle świetne, udźwiękowienie bajeczne, jest masa smaczków podobnych do tych z jedynki. Przeciwnicy Avengersów rzeczywiście mają potencjał i robią niezły bajzel. Nie będzie spoilerem jak napisze, że nie ma Lokiego, natomiast Ultron w całości rekompensuję "gadkę" Lokiego i dzielnie go zastepuje.

W filmie pojawia się nawiązanie do innych bohaterów uniwersum Marvela, co bardzo lubię ;)

Film naprawdę warto obejrzeć w 3D.

madtrexx

Pytanie to których bohaterów są nawiązania ???

wort801

To byłby spoiler

ocenił(a) film na 8
madtrexx

@wort801 Black Panther.

ocenił(a) film na 8
madtrexx

"Ultron w całości rekompensuję "gadkę" Lokiego i dzielnie go zastepuje. "

Dobrze słyszeć :)

ocenił(a) film na 6
thorin3

Dokładnie,kolejna gadka Lokiego byłaby nie do zdzierżenia :)

madtrexx

A czy jest jakikolwiek wątek, który nawiązuje do serialu (Agenci tarczy)??

ponczi88

z pewnością są tam osoby z shield, ale czy graja w serialu to nie wiem, bo nie oglądam serialu.

madtrexx

Świątynia w himalajach jest ??

wort801

Nie ma żadnych nawiązań do serialu.

Prokurator24

Nie miałem na myśli serialu ...

wort801

A co miałeś na myśli?

Prokurator24

W filmach Marvela są nawiązania to kolejnych bohaterów miałem na myśli postać Doktora Strange..

wort801

W tym filmie jest zaskakująco mało easter eggów.

Prokurator24

Jakie były ???

wort801

Wakanda, mind stone, infinity stones w wizji Thora, chitauri w wizji starka, peggy carter w wizji kapitana. To tyle z takich ważniejszych.

Prokurator24

Akurat o Black Panther najmniej mnie obchodzą :) ale za inne dziękuję :)

wort801

Który poznał magie własnie w tej świątyni ..wiec pytałem czy coś takiego było ...

użytkownik usunięty
madtrexx

a czy Hawkeye mówił dlaczego go nie było w czasie akcji Zimowego żołnierza?

może był w domu z żoną a może po prostu miał urlop ;)

użytkownik usunięty
madtrexx

ja się pytam na poważnie..

ocenił(a) film na 8

A on ci poważnie odpowiedział, i niechcący dowalił spoilerem.

użytkownik usunięty
barry5800

aaaaa :)

ocenił(a) film na 8

2 ginące posty

ocenił(a) film na 8

1

ocenił(a) film na 8

Skoro już zdradził to sprecyzuję. Hawkeye i Black Widow ukrywali przed resztą zespołu fakt, że Hawkeye posiada farmę na której mieszka jego żona i dwójka dzieci. W dodatku jego żona jest w ciąży. Pod koniec filmu rodzi mu trzecie dziecko i to jest główny powód tymczasowego odejścia Hawkeya z Avengers pod koniec filmu. Po prostu wziął wolne, bo chce pobyć z rodziną, urodzenie nowego dziecka to dość ważna sprawa. Ale nie odszedł na zawsze. Podejrzewam, że w Winter Soldier go nie było bo to by się w czasie zgadzało z tym, że dowiedział się o ciąży i do nich pojechał, albo coś w tym stylu. Dzieci Hawkeya mówią do Czarnej Wdowy ciociu, jego żona jest jej przyjaciółką. Więc te wszystkie spekulacje o ich romansie, to, że w Winter Soldier nosiła wisiorek ze strzałką, który jej dał w prezencie itd. były nieprawdziwe, oni po prostu byli dobrymi przyjaciółmi. Trzecie dziecko Hawkeya miało być córką i mieć na imię Nathasha, ale rodzi się chłopiec i dają mu na imię Nathaniel Pietro Burton, żeby jej zrobić radochę i uhonorować śmierć Quicksilvera, który zginął ratując Hawkeyowi życie.

ocenił(a) film na 8
barry5800

Ps. A no i o jego rodzinie wiedział oczywiście jeszcze Fury.

ocenił(a) film na 8
madtrexx

"Ultron w całości rekompensuję "gadkę" Lokiego i dzielnie go zastepuje. "

Wydaje mi się, że fanom nie bardzo tylko o jego gadkę chodziło :D.

ocenił(a) film na 5
madtrexx

wyskakuje coś z ekranu