Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212407
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Loki

ocenił(a) film na 9

No właśnie. Lokiego nie ma w obsadzie... To trochę niepokojące!

laobscurite

Ponieważ go moze nie być

ocenił(a) film na 9
laobscurite

Niesamowite. Benicio Del Toro też nie ma. I co z tego? Tu przed premierami jest taki burdel, że szkoda to czytać.

ocenił(a) film na 9
laobscurite

no bo loki był głównym wrogiem w 1 części ;c
chociaż scena po Captainie Americe wskazuje że może się pojawić...
Hmm, zobaczymy :P

ocenił(a) film na 9
Karlaaajn

Wątpię, skupia sie na Ultronie i Visionie pewnie, technologia bedzie wazna cos czuje w drugiej czesci

ocenił(a) film na 7
laobscurite

Bo się ponoć nie pojawi. I dobrze, bo się przejadł.

ocenił(a) film na 10
laobscurite

Malekitha też nie ma i co? To by było durne żeby jeden czarny charakter był w aż trzech filmach jak ma się do dyspozycji tak bogate uniwersum. Bardzo dobrze ze lokiego nie ma

ocenił(a) film na 7
wolverine11

Ale Loki jest, moim skromnym zdaniem, najlepszym czarnym charakterem z Marvela. ;)

ocenił(a) film na 10
RadioactiveSoldier

Czemu charakter powinien się pojawić w od 1-3 filmach ;p no się robi nudny. Czemu np whiplasha już później nie było

ocenił(a) film na 10
wolverine11

*czarny charakter

ocenił(a) film na 10
wolverine11

Bo zginął.

ocenił(a) film na 9
Ryloth

A propo, jak to jest że Whiplash jeszcze chodził pomimo kilku niezłych ciosów samochodem w kolana? :|

ocenił(a) film na 10
MrPurple

Najwyraźniej samochód nie uderzył mocno ;p

ocenił(a) film na 9
Ryloth

=D

RadioactiveSoldier

Żeby mieli szansę stworzyć kolejnych ciekawych bohaterów, nie mogą niepotrzebnie wrzucać Lokiego, gdy jest dla historii zbędny, bo tylko przyćmi pozostałych.

ocenił(a) film na 6
RadioactiveSoldier

Tak będziesz myślał dopóki nie zobaczymy jakiegoś nowego ;) Nie można się nastawiać tylko na Lokiego bo to się nudne zrobi a Ultron ma potencjał na świetnego Schwartz charaktera :D A jeszcze Thanos, Ronan Oskarżyciel i inniw drodze ;)

ocenił(a) film na 9
Mettal2011

Co racja to racja

ocenił(a) film na 9
RadioactiveSoldier

Dobrze, ale Avengersi walczyli w komiksach z mnostwem innych bohaterow/villainow o wiele potezniejszych i wazniejszych. To tak jakby Batman cciagle walczyl z Jokere, Spider-Man z Goblinem a X-meni z Magneto, no daj spokoj

ocenił(a) film na 9
laobscurite

Może być na chwilę po napisach nawiązując to kolejnego filmu o thorze

użytkownik usunięty
laobscurite

Marvel ma do wykorzystania całą galerię, bardzo ciekawych wrogów- Ultron, Thanos, Collector, Ronan. Dlaczego wszystko ma się kręcić wokół jednego antagonisty? To jest w końcu uniwersum filmowe Marvela, określenie uniwersum do czegoś zobowiązuje.Co to by było za uniwersum, jeśli ciągle eksploatowany byłby jeden wróg? To tak jakby avengers, to nie była drużyna herosów, tylko jeden gość.

Wiem, że Loki ma spory fanbase, wśród kobiet i są nim zauroczone i takie tam, więc liczą na więcej Lokiego. Cóż, myślę, że jak oglądacie filmy Marvela, tylko dla Lokiego, to możecie sobie odpuścić, albo na trzeźwo poszukać więcej argumentów, za tym by dalej je oglądać,bo Marvel nie zatrzyma się przy jednym przeciwniku.

ocenił(a) film na 8
laobscurite

Też lubię Lokiego, ale jakby po tym co się działo w Thorze2 pojawił to byłoby to trochę jak powtórka z pierwszej części Avengersów.

laobscurite

zapowiada się niezła chała bez niego ;(

ocenił(a) film na 9
laobscurite

http://www.filmweb.pl/news/%22Avengers+2%22+bez+Lokiego-96596

ocenił(a) film na 7
laobscurite

Loki powróci zapewne w Thorze 3. I całe szczęście, co za dużo to niezdrowo.

Yoschan

No właśnie jak Yoschan napisał

ocenił(a) film na 8
laobscurite

Toć nie bedą wszystkich avengersow robic z lokim płaczki

ocenił(a) film na 7
laobscurite

Jestem fanką Lokiego, ale gdyby był w każdym filmie, to byłoby nudne… Na pewno wróci (scena po Thorze 2), ale w sumie dobrze że nie będzie go w Avengers 2, niech się pomęczą z kimś innym.
Zresztą dajcie mu czas na wymyślenie czegoś! Co on biedny, na każdy film ma mieć genialny plan objęcia władzy? :P

ocenił(a) film na 8
Gosia813

"dajcie mu czas na wymyślenie czegoś! Co on biedny, na każdy film ma mieć genialny plan objęcia władzy? :P"

Hahaha padłam :D Masz błyskotliwe poczucie humoru. :)

ocenił(a) film na 8
Belief

powinien się skumać z Ronan'em i zrobić rozpierduchę

sweetgirl_fw

moim zdaniem powinien sie skumac z thanosem a nie z ronanem ronana juz nie ma zabili go straznicy w 1 czesci straznikow galaktyki?

ocenił(a) film na 8
marvelfan_filmweb

wiem ale Tom Hiddleston i Lee Pace są wspaniali.... to taka fanowska wizja xD

ocenił(a) film na 9
sweetgirl_fw

W sumie są trochę zniewieściali...

użytkownik usunięty
Belief

gdzie twój post?

użytkownik usunięty
Belief

post 2

ocenił(a) film na 9
laobscurite

A dlaczego miałby być?

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

Idris Elba zdradził w jednym z wywiadów, że on i Tom Hiddleston zostali zaproszeni na dokrętki scen do Avengers 2. Idris Elba jest jako Heimdall w wizji Thora, ale Lokiego nie widziałam. Sceny pomiędzy napisami też nie widziałam, ale tam podobno jest "tylko" Thanos. Zatem albo Elba coś kręcił, albo sceny z Lokim nakręcono, ale nie wykorzystano ich (może będą w dodatku na DVD), albo był to chwyt marketingowi na fanki Lokiego (czyli m.in. na mnie) :P

ocenił(a) film na 9
annmaya83

to nie jest film o Thorze ani Asgardzie, Loki won!

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

"Avengers" też (w zasadzie) nie było :)

ocenił(a) film na 9
annmaya83

Tak, ale Loki mógł pełnić zagrożenie wtedy zaraz po wydarzeniach z pierwszego Thora, teraz to nie ma sensu

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

Ale on nadal jest zagrożeniem, jest przecież królem Asgardu po cichym pałacowym przewrocie i pozuje na Odyna. Wcale zresztą nie chodziło o to, żeby wplątywać go w główny tok akcji. Loki miał być częścią wizji, która uświadomiłaby Thorowi, że prawdopodobnie żyje, przebywa w Asgardzie i nadal jest groźny.

ocenił(a) film na 9
annmaya83

Cokolwiek

ocenił(a) film na 8
annmaya83

Loki podobno przewija się na sekundę lub dwie w wizji Thora. Scena z nim została wycięta i będzie w dodatkach. Tak słyszałam.

Belief

no byc moze a odzyska berlo z kamieniem umyslu z lochu von struckera czy moze nie?

ocenił(a) film na 8
marvelfan_filmweb

A nie wiem, bo filmu jeszcze nie widziałam. Ale to berło to zgarnął Stark (w zwiastunie nawet było). I za jego sprawą powstał Ultron. A co się dalej z nim stanie? Logika podpowiada, że Thantos go jakoś zgarnie (kamień).

Belief

Podejrzewam że przez tą walkę z Ultron.. Avengersi nie pilnowali berła a Loki mógł go zabrać i to może być w usuniętych scenach według mnie.

ocenił(a) film na 8
wort801

Usunięte to są wizje Thora tzn. tam jest Loki. Wątpię żeby było coś więcej. Ale kamień Thantos musi jakoś zdobyć. Może to będzie w kolejnych filmach.

Belief

Aha ok :) może w Avengers 3 to będzie pokazane np atak Thantosa na Asgard:) w końcu 3 cześć jest podzielona na dwie części :)

ocenił(a) film na 8
wort801

Albo już w Thorze :). Jakby nie było coś gdzieś musimy zobaczyć :)

Belief

No w sumie racja coś tam w 3 cześci Thora się stanie w tedy Thanos może skorzystać z okazji :)