Jakiś czas temu informowaliśmy, że Marvel ustalił daty premier dwóch tajemniczych projektów na
6 maja 2016 roku i 5 maja 2017 roku. Teraz dowiadujemy się, że trzeci projekt zadebiutuje 8 lipca
2016 roku. Nie wiadomo, o kim to będą filmy. Spekuluje się, że jeden z nich będzie o Doktorze
Strange oraz Black Panther.
Dziś też potwierdzono, że Marvel podczas San Diego Comic-Con oficjalnie ogłosi "Doctor
Strange".
Bardzo czekam aż ujawnią te tytuły.
Na razie to wygląda to tak:
1.Ant Man- 6 listopad 2015 rok.
dalej moja wizja, jakie filmy w którym roku:
2.Dr.Strange- 6 maj 2016
3. Jakiś sequel(Hulk,Cap lub Thor)- 8 lipca 2016
4.Black Panther- 5 maj 2017 rok.
2015 - Ant-Man
6 maj 2016 - Dr. Strange - skoro ma być tak ważny dla tej fazy musi się szybko pokazać światu.
8 lipiec 2016 / 5 maj 2017- Jakiś sequel znanych bohaterów bądź Black Panther lub po sukcesie finansowym GoG
Hulk na pewno odpada, Marvel chyba nie ma na razie go w planach. Tak samo Blade.
Zastanawia mnie tylko taki mały odstęp między filmami w 2016r, oraz tylko 1 film w 2017, to trochę mało, powinni dodać jeszcze 1 film.
Marvel przecież specjalnie zaklepał początki maja 2016 i 2017 roku(to jest początek sezonu letniego i wszystkie części IM i Avengers wyszły na początku maja) nawet nie podając tytułów. Dopiero później się dowiedzieliśmy o 8 lipcu. Więc na pewno dojdzie jakiś film w 2017 roku. No fakt Marvel jeszcze nigdy nie dał 2 filmów na lato w tym samym roku,ciekawe czy odbije się na wynikach tego drugiego filmu wychodzącego 8 lipca.
Szczerze powiedziawszy to mi taki odstęp nawet nie przeszkadza, bo i tak się wybiorę na te filmy czy to będą nowości czy sequele. Ale jestem ciekaw jak odbiorą to inni, czyli nie tacy wielcy fani Marvela.
Wiem, że Marvel zaklepuje zawsze początki maja i to jest dobra strategia, która się sprawdza. I właśnie dobrze piszesz, czy przypadkiem nie odbije się to na wynikach tego drugiego filmu, a może tym razem będzie odwrotnie.
W sumie to zależy jakie to będą filmy, bo jeśli np. maj 2016 Dr. Strange a potem jakaś kontynuacja (chciałbym Thora, bo za CA jakoś nie przepadam) to czy ludzie wybiorą się na nowość czy znowu tego samego bohatera, którego już zdążyli poznać. Sam nie wiem, trzeba poczekać na oficjalne info od studia. Jednak ja bym pierw dał w 2016 Dr. Strange, potem Thora / GoG, a w 2017 CA / BP i jeśli dojdzie jeszcze 1 film w 2017 to oba.
Jeśli Thanos ma się pojawić dopiero w Avengers 3,to myślę że po sukcesie finansowym Marvel zdecyduje się na 2 część GoG.