Ja myśle że po prostu w którejś minucie filmu rozpadnie się orginalny skład i captain zbierze nowy ( ze scarlet witch i quicksilver). Najbardziej mnie ciekawi kto będzie przeciwnikiem ponieważ czytałem że to prawdopodobnie nie będzie Thanos. Skoro przeciwnik w 1 był z thora ( loki ) to może tu powróci red skull. Wg mnie mogą być też tak że na ziemie przybędzie Kang i będzie zwiastował przybycie obcych ras zwanych kree i skrulls ( to jest najbardziej prawdopodobne). Ale skoro Iron man przestał być nim ( niby ) to rhodey mógłby przejąć pałeczke. A jakby inni odeszli to Captain america - Winter solider a thor - tur ( czy jakoś tak sry nie pamiętam jak mu tam ). I byłyby dwa składy jeden by się zajął kree czyli : orginalny z avengers 1 a drugi zająłby się skrulls czyli : Winter solider, Iron Patriot,Tur, Falcon, Scarlet witch i quicksilver może. Lecz pewnie marvel znowu coś zmieni moze i skrulls by się nie przeobrażały w innych bohaterów. Ale to są tylko moje przypuszczenia napiszcie co o tym sądzicie
PS . Ten drugi squad mógłby się nazywać jak ten z komiksu West Coast Avengers
Jak to Iron Man przestał być Iron Manem??? To, że wyjął sobie elektromagnes z piersi, to znaczy, że nie może zakładać zbroi???
Może zakładać, przecież Rhodes nie ma magnesu xd Pytanie tylko: skoro to takie proste było, to czemu tego nie zrobił wcześniej?
Ale jakoś nie potrafię wyobrazić sobie Starka w cywilu bez świecidełka na piersi ;-)
Tak w ramach ciekawostki. W komiksie Extremis (który jest dla całej serii ważny o tyle, że zawiera cały początek pierwszego filmu (odłamki w piersi, budowana zbroi u terrorystów, ucieczka itp), model zbroi extremis został wykorzystany w drugiej części (ta z trójkątnym reaktorem), a 3 jest cała bazowana na tym booku. Zresztą w jego trakcie rzeczywiście Stark zostaje zaszczepiony extremisem, a reaktor wyjęty z jego ciała. Tutaj dochodzi kilka ciekawszych rzeczy, które teoretycznie mogłyby w avengersach wypłynąć ale jakoś wątpie.
Czyli tak naprawdę, to, że Stark mógł sterować zbrojami zdalnie, było możliwe dzięki Extremis, które jednocześnie stwarzało, że jego zwykłe ciało było praktycznie niezniszczalne?
Ponieważ nie miał technologi Extremis, która była by w stanie zregenerować jego ciało podczas operacji. Pod końowej akcji w IM3 prawdopodobnie wszczepił sobie ulepszony wirus Extremis. Ot co. Sam Feige napisał gdzieś, że wątek Extremis będzie obecny w Avengers 2.
Tak, już ktoś mi to wcześniej napisał:) Ale dzięki za kolejne wyjaśnienie, przynajmniej rozumiem, że nie ma błędów logicznych w końcówce.
Mówisz o tym zniszczeniu 42, aby wysadzić Mandaryna? To raczej nie jest zbyt niebezpieczne dla dalszej kariery. Zbuduje sobie nową, lepszą, tak jak zbudował poprzednie 41 zbroi :D
Wątpię. Pod koniec powiedział, że ta zbroja dla niego była swego rodzaju kokonem. Tzn. że "narodził" się nowy Stark, co może znaczyć, że całkiem porzuca zbroje.
Nie… Nie wierzę, że to koniec. Że MARVEL porzucił Starka, najbardziej dochodową postać.