PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211569
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Ja myśle że po prostu w którejś minucie filmu rozpadnie się orginalny skład i captain zbierze nowy ( ze scarlet witch i quicksilver). Najbardziej mnie ciekawi kto będzie przeciwnikiem ponieważ czytałem że to prawdopodobnie nie będzie Thanos. Skoro przeciwnik w 1 był z thora ( loki ) to może tu powróci red skull. Wg mnie mogą być też tak że na ziemie przybędzie Kang i będzie zwiastował przybycie obcych ras zwanych kree i skrulls ( to jest najbardziej prawdopodobne). Ale skoro Iron man przestał być nim ( niby ) to rhodey mógłby przejąć pałeczke. A jakby inni odeszli to Captain america - Winter solider a thor - tur ( czy jakoś tak sry nie pamiętam jak mu tam ). I byłyby dwa składy jeden by się zajął kree czyli : orginalny z avengers 1 a drugi zająłby się skrulls czyli : Winter solider, Iron Patriot,Tur, Falcon, Scarlet witch i quicksilver może. Lecz pewnie marvel znowu coś zmieni moze i skrulls by się nie przeobrażały w innych bohaterów. Ale to są tylko moje przypuszczenia napiszcie co o tym sądzicie
PS . Ten drugi squad mógłby się nazywać jak ten z komiksu West Coast Avengers

ocenił(a) film na 6
IronMovies

Jak to Iron Man przestał być Iron Manem??? To, że wyjął sobie elektromagnes z piersi, to znaczy, że nie może zakładać zbroi???

ocenił(a) film na 10
Darth__Envious

Może zakładać, przecież Rhodes nie ma magnesu xd Pytanie tylko: skoro to takie proste było, to czemu tego nie zrobił wcześniej?

ocenił(a) film na 6
Ryloth

A to akurat chyba prosta odpowiedź. Postęp technologiczny ;D

ocenił(a) film na 6
Ryloth

Ale jakoś nie potrafię wyobrazić sobie Starka w cywilu bez świecidełka na piersi ;-)

ocenił(a) film na 7
Darth__Envious

Tak w ramach ciekawostki. W komiksie Extremis (który jest dla całej serii ważny o tyle, że zawiera cały początek pierwszego filmu (odłamki w piersi, budowana zbroi u terrorystów, ucieczka itp), model zbroi extremis został wykorzystany w drugiej części (ta z trójkątnym reaktorem), a 3 jest cała bazowana na tym booku. Zresztą w jego trakcie rzeczywiście Stark zostaje zaszczepiony extremisem, a reaktor wyjęty z jego ciała. Tutaj dochodzi kilka ciekawszych rzeczy, które teoretycznie mogłyby w avengersach wypłynąć ale jakoś wątpie.

ocenił(a) film na 6
Dealric

Czyli tak naprawdę, to, że Stark mógł sterować zbrojami zdalnie, było możliwe dzięki Extremis, które jednocześnie stwarzało, że jego zwykłe ciało było praktycznie niezniszczalne?

ocenił(a) film na 7
Darth__Envious

Nah, kierować zbrojami mógł dzięki swego rodzaju zdalnemu sterowaniu.

Dealric

Wiem o tym czytałem ten komiksy marvela ;).

ocenił(a) film na 5
Ryloth

Ponieważ nie miał technologi Extremis, która była by w stanie zregenerować jego ciało podczas operacji. Pod końowej akcji w IM3 prawdopodobnie wszczepił sobie ulepszony wirus Extremis. Ot co. Sam Feige napisał gdzieś, że wątek Extremis będzie obecny w Avengers 2.

ocenił(a) film na 6
zombie001

Feige? A któż to?

ocenił(a) film na 5
Darth__Envious

Eeee? Prezes studia Marvel, które wyprodukowało film Iron Man 3..

ocenił(a) film na 6
zombie001

Danke shon :D

ocenił(a) film na 10
zombie001

Tak, już ktoś mi to wcześniej napisał:) Ale dzięki za kolejne wyjaśnienie, przynajmniej rozumiem, że nie ma błędów logicznych w końcówce.

Darth__Envious

Ale zniszczył zbroje nie wiadomo czemu :/ więc raczej z tym skończy

ocenił(a) film na 6
IronMovies

Mówisz o tym zniszczeniu 42, aby wysadzić Mandaryna? To raczej nie jest zbyt niebezpieczne dla dalszej kariery. Zbuduje sobie nową, lepszą, tak jak zbudował poprzednie 41 zbroi :D

Darth__Envious

On zniszczył te 41 zbroi

ocenił(a) film na 5
Darth__Envious

Na końcu zniszył wszystkie zbroje jakie miał

ocenił(a) film na 6
zombie001

Aaa... Pamiętam. Ale to było chyba po to, aby zrobić fajerwerki dla Pepper.

Darth__Envious

Albo chciał od nowa wszystko zacząć. Hmmm może marvel zmieni wygląd zbroi :/

ocenił(a) film na 7
Darth__Envious

Wątpię. Pod koniec powiedział, że ta zbroja dla niego była swego rodzaju kokonem. Tzn. że "narodził" się nowy Stark, co może znaczyć, że całkiem porzuca zbroje.

ocenił(a) film na 6
AtomicBomb

Nie… Nie wierzę, że to koniec. Że MARVEL porzucił Starka, najbardziej dochodową postać.

AtomicBomb

A może przy okazji nowego starka narodzi się nowy iron man ;) w sumie to by miało sens skoro zakończyło się słowami ,, I am Iron Man "