Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212455
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Widowiskowo film jest oczywiście na najwyższym poziomie, fabuła natomiast pozostawia wiele do życzenia. Pierwsza
połowa filmu ma się dobrze - szczerze mówiąc walka Iron Mana z Hulkiem była dla mnie ciekawsza niż sama rozprawa z
Ultronem. Twórcy po prostu nie wykorzystali potencjału - superinteligentny robot, który umie się odbudowywać, no
pole do popisu jest spore. Tymczasem sam nie potrafi poradzić sobie z Kapitanem Ameryką, a chce się mierzyć z
Hulkiem - no z czym do ludzi ? Jego armia dostaje łomot od wszystkich po kolei (jeden z "dobrych" ginie, chociaż
sama scena była dosyć naciągana i głupia), ale ogólnie to Avengersi świetnie się bawią i na dodatek udaje im się
wszystkich cywilów uratować. Jestem zawiedziony tym bardziej, bo ma to być przedsmak pojedynku z Thanosem, a tam
porządna intryga MUSI być.

ocenił(a) film na 5
Cash

Fakt. Ultron miał być z Vibranium i miał być praktyczni nie zniszczalny. Miała być dramaturgia do końca a tu Avengersi znowu leją wszystkich po kolei,najpierw Kapitan ciśnie równą solówkę potem Stark jedzie z Ultronem a te drony są rozwalane jak domki z kart. To jest właśnie to czego mi zabrakło w tym filmie czyli jakiej kolwiek dramaturgii bo Ultron ze złoczyńcy którego prawie nie da się pokonać staje się workiem treningowym.