PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211564
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Ocena postaci.

ocenił(a) film na 6

W filmie pojawiło się kilka nowych postaci. Najpierw napiszę parę słów na temat Ultrona.
Po zwiastunie oczekiwałam naprawdę fajnego supełotra, a okazał się zupełni inny niż oczekiwałam na minus niestety. Rzucał miałkimi tekstami. Naprawdę!? Jak Avengersom pasuje humor czy potyczki słowne to Ultronowi niestety nie. Po drugie lubię Jamesa Spadera , jego głos fajnie brzmiał w zwastunie, ale nie jestem przekonana czy jego głos idealnie pasował do postaci.
Rodzeństwo Maximoff całkiem dobrze wypadło. Lepiej Elizabeth Olsen jako Scarlet. Aaron Taylor-Johnson ogólnie jest słabym aktorem ale tutaj jakoś mu poszło, ale bez rewelacji.
Najbardziej podobał mi się Vision. Szkoda, że było go tak mało.
Teraz "stare" postacie. W tej odsłonie zyskali Natasza + Banner i Clint Burton.
Co jest plusem i minusem, bo reszta postaci musiała na tym stracić. A szkoda. Jakoś Natasza i Clint nie należą do moich ulubionych postaci ( może dlatego że nie mają żadnych mocy).

Pierwsza część jest jednak zdecydowanie lepsza. Lepsze dialogi .Jest akcja ale całość była wyważona. Tutaj jest tego za dużo. Musieli wprowadzić więcej nowych postaci jako podwaliny kolejnych filmów. Rozumiem, ale to sprawia , że ta część jest trochę "gorsza".

ocenił(a) film na 9
Askol

Fakt, też myślałem że Ultron będzie inny ale cóż. Scarlet Witch była najlepsz postacią filmu, Quicksilver był żeby być praktycznie, dobrze ze go uśmiercili. Aaron jest dobrym aktorem co Ty gadasz? Kick-Ass, Godzilla? Visiona było mało bo dopiero powstał i będzie go więcej w innych filmach. Hawkeye i Black Widow zawsze byli bardzo ciekawi tylko dopiero teraz dostali więcej czasu na ekranie. Bez mocy? Czyli nie lubisz Batmana? Ta część po prostu nie jest tak świeża jak jedynka, bo już to widzieliśmy

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

Chyba masz rację. TO nie to , że nie lubię tych postaci. Wolęjednak oglądać więcej pozostałych. Z jednej strony dobrze że dostali więcej czasu, bo reszta ma już silowe filmy.
Aaron jest dla mnie beznadziejnym aktorem. Jedynie fajny był w Kick Ass, ale w Godzilli nie. Sztywniak bez emocji. NIe oglądałam z nim wielu filmów i oceniam przez pryzmat trzech postaci, które zagrał. Wychodzi 1 do 2 na niekorzyść.
Lubię Batmana oczywiście. Tylko Batman jest dla mnie bardziej interesującą postacią niż Black Widow i Hawkeye. Pewnie wina jest tego, że nie mają solowych filmów.