W Johanessburgu, Afryka. Podobno bez większości aktorów, czyżby jakaś wstawka z Czarną Panterą?
Z oryginalnych Avengersów, w Afryce jest teraz tylko Jeremy Renner i z tego co mówili, będzie to pierwsza scena w filmie. W pierwszej części komiksu "Age of Ultron" Hawkeye jest w jakieś zabitej dziurze w Nowym Jorku, pełnej bandziorów i przedziera się przez nią potajemnie niczym Hitman po to aby uratować pobitego i związanego Spider-Mana. Po udanej akcji obydwoje uciekają z tej dziury dosłownie w ostatniej chwili, bo chwilę później pojawia się latająca armia Ultrona i wysadza kryjówkę bandytów ponieważ nie dotrzymali jakiejś tam umowy. Podejrzewam, że w filmie będzie bardzo podobnie tylko, że zamiast Spider-Mana będzie Czarna Pantera a zamiast Nowego Jorku będzie Wakanda. Tym bardziej jestem pewny mojego przypuszczenia, bo pamiętam jak w zeszłym roku Whedon mówił, że Hawkeye otrzyma w tym filmie dużo większą rolę
Na papierze czy w internecie? Bo jeśli na papierze to jestem zainteresowany. Ściągnąłem wszystkie części tego ale meh kiepsko się tak mi czyta mimo, że ciekawe :( Podobnie mam z e-bookami
Na kompie :) Książki nigdy bym nie przeczytal na e-booku wiadomo, ale komiksy czesto tak czytam ( poza thorgalem chyba tylko :P ). Ciezko w Polsce dostac jakiekolwiek komiksy o superbohaterach wiec wole sobie sciagnac i przeczytac te 30 czy ile stron :)
A skąd ściągasz ? Orientujesz się może gdzie ściągnąć komiks pod tytułem Ultimate Wolverine vs Hulk pl?
Po pierwsze film nie jest na podstawie komiksu "Age of Ultron"!. Whedon już to wielokrotnie powtarzał. Tytuł został zapożyczony, bo ładnie brzmi.
Po drugie Johanessburg, będzie Johanessburgiem, a nie żadną Wakandą. Potwierdził to już burmistrz/prezydent miasta.
Po trzecie, nieoficjalnie mówi się, że początek filmu (podobno to właśnie on kręcony jest Johanessburgu) ma być wprowadzeniem Scarlet Witch i Quicksilvera, więc nic dziwnego, że nie ma reszty Avengersów.
Nawet jeśli film nie będzie nawet w połowie podobny do komiksu to wcale nie jest powiedziane, że w niektórych scenach nie mogą się nim inspirować. I nadal się upieram, że pierwsza scena będzie wyglądała mniej więcej tak jak napisałem z kilku prostych względów:
- Whedon w zeszłym roku mówił, że Hawkeye dostanie w tym filmie dużo większą rolę
- W RPA jedyną osobą, która się tam znajduje z oryginalnego składu jest Jeremy Renner
- Mówili, że scena, którą właśnie kręcą jest pierwszą w filmie
Z tym, że to nie jest Wakanda tylko RPA szkoda. A z tą Czarną Panterą to faktycznie się pospieszyłem, bo jeśli już to mogą ją dać najprędzej jako cameo w scenie po napisach. Ale to nie jest problem, żeby w miejscu Spideya dać Quicksilvera i Scarlet Witch.
Tak, wiem ze będą bliźniaki ale moga byc goscinne psotacie tak jak bedzie Aquaman i Robin w Man of Steel 2
niemozliwe zeby w fazie 2 powstal film o czarnej panterze :x nie wiem co sie na niego tak uparliscie...
osobiscie nie sadze :( predzej uwazam ze zobaczymy go w agentach. marvel wprowadza tyle nowych postaci - doctor strange, ant-man, blizniaki, guardiansi, no i zostaja jeszcze pozostali bohaterowie. za duzo filmow musieliby robic.
'' AVENGERS: AGE OF ULTRON scenes being filmed in South Africa will take place in Wakanda after all! Black Panther should appear in a post-credits scene! ''
zwracam honor.....
Masz jakis znajomych co tez tak się jarają superbohaterami jak my? :D Fajnie byłoby pogadac na forum :)