PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211738
6,1 72 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

W Johanessburgu, Afryka. Podobno bez większości aktorów, czyżby jakaś wstawka z Czarną Panterą?

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Z oryginalnych Avengersów, w Afryce jest teraz tylko Jeremy Renner i z tego co mówili, będzie to pierwsza scena w filmie. W pierwszej części komiksu "Age of Ultron" Hawkeye jest w jakieś zabitej dziurze w Nowym Jorku, pełnej bandziorów i przedziera się przez nią potajemnie niczym Hitman po to aby uratować pobitego i związanego Spider-Mana. Po udanej akcji obydwoje uciekają z tej dziury dosłownie w ostatniej chwili, bo chwilę później pojawia się latająca armia Ultrona i wysadza kryjówkę bandytów ponieważ nie dotrzymali jakiejś tam umowy. Podejrzewam, że w filmie będzie bardzo podobnie tylko, że zamiast Spider-Mana będzie Czarna Pantera a zamiast Nowego Jorku będzie Wakanda. Tym bardziej jestem pewny mojego przypuszczenia, bo pamiętam jak w zeszłym roku Whedon mówił, że Hawkeye otrzyma w tym filmie dużo większą rolę

ocenił(a) film na 9
chowder

Czytałem ten komiks niedawno nawet :)

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Na papierze czy w internecie? Bo jeśli na papierze to jestem zainteresowany. Ściągnąłem wszystkie części tego ale meh kiepsko się tak mi czyta mimo, że ciekawe :( Podobnie mam z e-bookami

ocenił(a) film na 9
chowder

Na kompie :) Książki nigdy bym nie przeczytal na e-booku wiadomo, ale komiksy czesto tak czytam ( poza thorgalem chyba tylko :P ). Ciezko w Polsce dostac jakiekolwiek komiksy o superbohaterach wiec wole sobie sciagnac i przeczytac te 30 czy ile stron :)

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

A skąd ściągasz ? Orientujesz się może gdzie ściągnąć komiks pod tytułem Ultimate Wolverine vs Hulk pl?

ocenił(a) film na 9
Magic1997

Musiałbym poszukać, z e-komiksy zazwyczaj

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

Chyba nie ma. A na torrentach wszystko zdechło.

ocenił(a) film na 5
chowder

Po pierwsze film nie jest na podstawie komiksu "Age of Ultron"!. Whedon już to wielokrotnie powtarzał. Tytuł został zapożyczony, bo ładnie brzmi.
Po drugie Johanessburg, będzie Johanessburgiem, a nie żadną Wakandą. Potwierdził to już burmistrz/prezydent miasta.

Po trzecie, nieoficjalnie mówi się, że początek filmu (podobno to właśnie on kręcony jest Johanessburgu) ma być wprowadzeniem Scarlet Witch i Quicksilvera, więc nic dziwnego, że nie ma reszty Avengersów.

ocenił(a) film na 9
zombie001

Dobre sugestie :)

ocenił(a) film na 10
zombie001

Nawet jeśli film nie będzie nawet w połowie podobny do komiksu to wcale nie jest powiedziane, że w niektórych scenach nie mogą się nim inspirować. I nadal się upieram, że pierwsza scena będzie wyglądała mniej więcej tak jak napisałem z kilku prostych względów:
- Whedon w zeszłym roku mówił, że Hawkeye dostanie w tym filmie dużo większą rolę
- W RPA jedyną osobą, która się tam znajduje z oryginalnego składu jest Jeremy Renner
- Mówili, że scena, którą właśnie kręcą jest pierwszą w filmie
Z tym, że to nie jest Wakanda tylko RPA szkoda. A z tą Czarną Panterą to faktycznie się pospieszyłem, bo jeśli już to mogą ją dać najprędzej jako cameo w scenie po napisach. Ale to nie jest problem, żeby w miejscu Spideya dać Quicksilvera i Scarlet Witch.

ocenił(a) film na 5
chowder

nie bedzie czarnej pantery, tylko blizniaki.

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Tak, wiem ze będą bliźniaki ale moga byc goscinne psotacie tak jak bedzie Aquaman i Robin w Man of Steel 2

Himiteshu

To dobra wiadomość a Czarną Panterą może być w dodatkowej scena jako zapowiedz jego filmu ......

ocenił(a) film na 5
wort801

niemozliwe zeby w fazie 2 powstal film o czarnej panterze :x nie wiem co sie na niego tak uparliscie...

Dochuu

czy ja napisałem że powstanie w 2 fazie ????/

ocenił(a) film na 5
wort801

mialam napisac w 3 xd

Dochuu

w 3 fazie jest możliwy około 2016/2017

ocenił(a) film na 5
wort801

osobiscie nie sadze :( predzej uwazam ze zobaczymy go w agentach. marvel wprowadza tyle nowych postaci - doctor strange, ant-man, blizniaki, guardiansi, no i zostaja jeszcze pozostali bohaterowie. za duzo filmow musieliby robic.

Dochuu

nie bój się Disney im funduję :)

ocenił(a) film na 9
wort801

Też nie wątpię :)

ocenił(a) film na 5
wort801

'' AVENGERS: AGE OF ULTRON scenes being filmed in South Africa will take place in Wakanda after all! Black Panther should appear in a post-credits scene! ''
zwracam honor.....

Dochuu

No widzisz więcej wiary w ludzi :)

ocenił(a) film na 5
wort801

ja nie mam pojecia co whedon chce zrobic z taka iloscia bohaterow... : (

Dochuu

Może coś takiego jak w grze Marvel ultimate aliance :) byłoby super :)

ocenił(a) film na 9
wort801

A tak, tam powysyłali takie mniejsze grupki bohaterów do różnych miejsc

Himiteshu

No masz rację :)

ocenił(a) film na 9
wort801

Masz jakis znajomych co tez tak się jarają superbohaterami jak my? :D Fajnie byłoby pogadac na forum :)

Himiteshu

no trochę mam :)