PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211577
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Nigdy nie czytałem komiksów i mam kilka pytań do znawców tematu:

1.Jak wielki wpływ na fabułe filmowego uniwersum Marvel'a, czyli przygód Avengersów i strażników galaktyki ma to, że Marvel nie ma praw do X-menów, Spider-mana i Fantastycznej czwórki i ich przeciwników. Chodzi mi o to czy pojawiali się często razem z Avengersami czy tylko epizodycznie. Wiem, że Spider-man i Wolverine oraz Fantastyczna Czwórka byli ważni, ale co z resztą. Czy odgrywali jaką rolę w sprawie Infinity Gems?

2.W Thorze była mowa, o tym, że wszechświat składa się z 9 światów, więc skąd pochodzą Chitauri, Mroczne Elfy i jak to się ma do Strażników Galaktyki. Czy te 9 światów to taki nasz układ
słoneczny i istnieje więcej galaktyk?

Z góry dziękuje za odpowiedź

karolm124

Z tego co wiem te 9 światów zawartych jest w drzewie która znajduję się w Asgardzie Igrasil czy jakos się tak nazywa drzewo życia .Gdy to drzewo by się zniszczyło te 9 królestw(wszechświat) przestały by istnieć.No przynajmniej tak wymyśli w tym komiksowym świecie .

ocenił(a) film na 6
scorpion6

Drzewo nazywa się Yggdrasil i tak, na nim osadzone było 9 światów: Asgard, Midgard, Niffleheim, Muspeleim, Jotunheim, Vanaheim, Alfheim, Svartalfheim i Helheim. No I nie wymyślili tego w komiksowym świecie, tylko to podstawy wierzeń nordyckich:) W pierwszym Thorze bardzo ładnie podpięli to pod zagadnienia naukowe, dzięki czemu bez problemu wszystko ze sobą współgra.